вівторок, 29 березня 2016 07:40

"Погрожували браслетом із вибухівкою. Могли наколоти якимись пcихотропними препаратами"

Автор: ФОТО З САЙТА www.news.meta.ua
  ­Адвокат Юрій Грабовський зник за п’ять днів до суду над своїм підзахисним російським спецназівцем ГРУ Олександром Александровим. Грабовського застрелили й закопали в садку неподалік міста Жашків на Черкащині
­Адвокат Юрій Грабовський зник за п’ять днів до суду над своїм підзахисним російським спецназівцем ГРУ Олександром Александровим. Грабовського застрелили й закопали в садку неподалік міста Жашків на Черкащині

Тіло 44-річного адвоката Юрія Грабовського, який захищав російського бійця спецназу ГРУ Олександра Александрова, знайшли 25 березня о 4:00 неподалік Жашкова на Черкащині.

Грабовський зник 5 березня. Перед цим поїхав у відрядження до Одеси. Оселився в готелі "Аркадія" на два дні. Свої речі з номера не забрав. На сторінці у "Фейсбуку" написав, що вирушив у Єгипет. 9 березня в Києві мало відбутися судове засідання у справі російських військових. Його перенесли через відсутність адвоката.

— Коли не з'явився на засідання, всі забили на сполох. Заяви про зникнення написали в Одесі та Києві. Ми знайшли одеську лікарню, куди доставили чоловіка без документів під впливом психотропних засобів. Коли йому надали допомогу, він назвався чи Грабовським, чи Грановським. А потім зник із медзакладу, — каже адвокат Ігор Черезов, 44 роки.

– 20 березня в Одеському аеропорту затримали першого підозрюваного у зникненні адвоката, за кілька днів — другого. Один з них мав підроблені документи співробітника правоохоронних органів України й ­фальшивий український паспорт. Він указав нам ­місце злочину. Ввечері 24 березня слідчі виїхали на пошуки поховання Грабовського. О 4:00 в покинутому саду за 20 км від міста Жашкова знайшли його тіло, — розповідає головний військовий прокурор Анатолій Матіос. — Адвоката вбили із вогнепальної зброї. На місці були знайдені речі двох виконавців убивства. Зараз ми визначаємо, під дією яких психотропних речовин адвоката вивезли з Одеської області. Слідчих, які бачили багато чого, вразила винахідливість злочинців. Вони наділи на ногу Грабовського браслет. Його видали за такий, що мав підірватися при спробі втекти.

— Юрій вів багато справ, не лише кримінальних. Мав свою адвокатську компанію, був ще й державним захисником. Багатьох захищав під час Майдану. Останнім часом йому погрожували, постійно надсилали повідомлення. Думаю, це вбивство пов'язане тільки зі справою Александрова. Він не сприймав це ­серйозно, — говорить Ігор Черезов. — А в середині лютого Юра подзвонив і сказав, що в нього з дому пропали речі. Квартира й сейф були замкнені, але зникли два пістолети, мобільний і светри. Поряд у сейфі лежали цінності й документи, все залишилося. Юра тоді написав заяву до поліції, проте нічого не знайшли.

— Де і в якому стані зараз тіло Юрія, нам не повідомляють, — додає Ігор Юрійович. — Кажуть, що йому погрожували браслетом із вибухівкою. В це не вірю. А в те, що могли наколоти якимись пcихотропними препаратами, — так.

Грабовський був неодружений, дітей не мав. Сестра Ольга живе за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «"Погрожували браслетом із вибухівкою. Могли наколоти якимись пcихотропними препаратами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути