вівторок, 27 червня 2017 07:50

Подружжя Зубенків убив окультист

Автор: www.vk.com
  Ольга та Віталій Зубенки одружилися 2014 року. У столиці мешкали в орендованій квартирі
Ольга та Віталій Зубенки одружилися 2014 року. У столиці мешкали в орендованій квартирі

Увечері 21 червня на території покинутої ферми в селі Шаповалівка Борзнянського району на Чернігівщині знайшли тіла 27-річних Ольги та Віталія Зубенків. Чоловік помер від забоїв, жінку вдарили ножем. Були закопані на глибині 1 м. Їх шукали вісім днів. У вбивстві підозрюють 42-річного Ігоря ­Гордієнка. Він практикував магію.

— Подружжя тривалий час не могло мати дітей. Познайомилися з чоловіком, який пообіцяв допомогти, — каже Андрій Крищенко зі столичної поліції. — Мали приїхати до нього на Чернігівщину. Під час сеансу псевдоцілитель їх убив.

Ольга родом із Рівного, Віталій — із селища Городок Радомишльського району на Житомирщині. У столиці мешкали п'ять років. Одружені з 2014-го. Ольга працювала флористом. Віталій — пекарем у магазині й ресторані. Про їхню поїздку до мага рідні не знали.

— Серце підказувало, що вони живі. Думала, в якусь біду попали. Треба спасать, — плаче 51-річна Тетяна Костюк, мати Ольги. — Оля казала сестрі, що хочуть з Віталіком дітей, але не получається. Зверталися до врачів — безрезультатно. Ходили й до ворожки. Та сказала, що їм пороблено. Може, через це вирішили попробувать нетрадиційну медицину. Знайшли мага. Нам про нього не казали.

— Востаннє говорила з сестрою 14 червня близько 22:00. Вона була у чудовому настрої — готувала вечерю, збиралася в душ, — розповідає 28-річна Ірина Журавель, рідна сестра Ольги. — Наступного дня у неї мав бути вихідний, хотіла відпочити вдома. Потім забрати передачу від мами з Рівного. Коли вранці набрала сестру, телефон був поза зоною. Вирішила, що вона спить. По передачу не приїхала. Почали шукати. З'ясували, що Віталік теж не вийшов на роботу. Такого раніше не було. Думали, може, їм обом стало погано. Вдома не застали. В квартирі все на своїх місцях, ліжко застелене. Із речей не знайшли тільки Оліної сумочки та українських паспортів. Закордонні — на місці. В поліції встановили, що телефонний сигнал у них зник на Чернігівщині. Поїхали туди шукати.

Ігор Гордієнко родом із Носівки Чернігівської області. Останнім часом мешкав із 44-річною Ніною Попівкою на околиці Шаповалівки. Жінка має трьох дорослих ­синів від першого шлюбу — Павла, Андрія та Володимира. Вони живуть окремо. Від другого чоловіка виховує 5-річного Назара.

— Перший чоловік Ніни помер років 10 тому. Сини їхні ще школярами були. Зійшлася з другим, народився четвертий хлопець. Півтора року тому розійшлися. Як був колгосп, Ніна працювала поваром, тоді обліковцем. Останнім часом записувала показники лічильників світла по селу. Набожна жіночка. В церкву ходила, молилася. Недавно знахарством зайнялася. Все про якісь ікони та свічки розказувала. З місцевих до неї ніхто не звертався. Вважали за шарлатанку. Її сожителя взагалі не бачили. Нікуди не виходив із двору. У селі говорили, що займається магією. Туди часто їхали машини з різних областей, — розповідає місцева мешканка. Імені просить не вказувати.

Ферма, де знайшли тіла подружжя, — за 700 м від будинку Ніни Попівки.

— Жінку затримали в селі. Її співмешканця — наступного дня. Переховувався на базі відпочинку в Черкаській області. У нього вилучили окультну літературу, різні ритуальні предмети, — каже Андрій Крищенко.

Основна версія слідства — вбивство з корисливих мотивів.

— У подружжя забрали ключі від орендованої квартири. Звідти винесли золото, деяку побутову техніку. Зробили це не одразу. Адже в перший день зникнення Зубенків усі речі були на місцях. Чи вбивали заради пограбування, чи скористались ситуацією — не зізнаються, — розповіли в Чернігівській обласній поліції.

Ігоря Гордієнка та Ніну Попівку взяли під варту. Їх можуть ув'язнити на 15 років.

Зараз ви читаєте новину «Подружжя Зубенків убив окультист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути