Ексклюзиви
четвер, 21 вересня 2006 17:44

"Почує сестра, нас із матір"ю відлупцює!"

Автор: фото: Олена ВЛАСОВА
  Через конфлікти із сестрою Євгенія Савчук (ліворуч на фото) із матір’ю Ольгою Миколаївною і сплять, і обідають в одній кімнаті
Через конфлікти із сестрою Євгенія Савчук (ліворуч на фото) із матір’ю Ольгою Миколаївною і сплять, і обідають в одній кімнаті

Сестри Савчуки живуть у трикімнатній квартирі на околиці Костополя Рівненської області разом із 74-річною матір"ю Ольгою Миколаївною. Донедавна тут мешкали також діти молодшої із сестер, 37-річної Наталки. Але 23 серпня Валерію і Тимура забрали у сирітський притулок. Опікунська рада міськвиконкому Костополя вирішила, що з родичами дітям жити не можна.

Після смерті батька сестри ніяк не вирішать, хто займатиме квартиру. Вони мають рівні долі у спадку, але люто ненавидять одна одну. За три роки квартира перетворилася на смітник — ніхто не хоче прибирати за іншими.

— Тихо заходьте, щоб підлога не рипнула. Бо ж почує сестра, прибіжить і нас із матір"ю відлупцює! — запрошує до хати 38-річна Євгенія, заспана білява жінка у старій кофтині. Пробираємося у темряві. Під ногами скрипить пісок. Із кухні несе гнилими овочами і пліснявою.

— Шістнадцять кілограмів огірків гниє, мухи роєм, — киває в бік кухні Євгенія. — То сестриця всякого добра нанесе і залишає гнити, щоби більше смерділо. На зло мені робить. Щурі з підвалу прогризли дірку в підлозі і живуть на кухні. Ми з мамою туди навіть не заходимо — живемо у колишній залі. Дві інші кімнати займає Наталка.

Ольга Миколаївна лежить на дивані. У центрі кімнати стоїть сучасний холодильник — Євгенія з мамою харчуються переважно консервами. Воду гріють кип"ятильником.

— Ви б чули, як сестра над своїми дітьми знущається. Доньці Валерії — сім років, Тимурчику два. Вже навчила їх красти у мене гроші. Наталка забрала мамин паспорт, щоб та сиділа без пенсії, — розповідає Євгенія.

— Хуліганка! — озивається Ольга Савчук. Вона посварилася з донькою сім років тому, коли в тієї народилася старша дочка. — Дітей нагуляла. Мене, стару, б"є і не подивиться, що я її мати. Пальці на руці мені ногою роздушила. Досі вказівний і середній не згинаються.

Щурі з підвалу прогризли дірку в підлозі і живуть на кухні

Євгенія збирається на роботу. Працює на місцевому комбінаті "Свісс Пан". Одягається у спортивний костюм і підводить очі. Тихо виходить у коридор. Двері навпроти зненацька відчиняються.

— Ах ти стерво! Думаєш, я не чула, що ти на мене брешеш? Я тебе, гадино, ще дістану! — худенька жінка у джинсовому костюмі кидається за сестрою. Євгенія втікає на вулицю.

— Яка вона мені в біса сестра! Завжди так було: Жені — цукерки, а мене мати — за коси і головою об стіну! — Наталка трясе кулаком. Раптом її обличчя набирає благального виразу.

— Може, позичите двадцятку? На дорогу до Рівного, до діточок... Я лише про дітей і думаю. Цілий день збираю ягоди, потім ношу по квартирах, прошу, щоб купили, бо треба гроші для Тимура і Валєрки, — Наталка плаче і витирає сльози рукавом. — Дітей забрали напередодні свята Незалежності. Приїхав голова опікунської ради. Валєрка не хотіла йому відкривати, але він умовив дитину. Привів із собою трьох міліціонерів, сестру з мамою закрили у кімнаті. Мене вдома не було.

Наталка повернулася додому вночі і здійняла ґвалт, не заставши дітей. О першій ночі розбудила начальника райвідділу міліції Олексія Лозяна. Погрожувала підпалити райвідділ, якщо не повернуть дітей.

Про позбавлення Наталки батьківських прав поки що не йдеться. Дітей обіцяють повернути, коли мати забезпечить їм нормальні умови проживання.

У Костопільському відділенні міліції Савчуків називають не інакше, як Кайдашевою сім"єю. Сестри сваряться не лише між собою, але й кидаються з кулаками на міліціонерів.

— Неадекватні жінки. Що одна, що друга — два чоботи пара, — обтирає рукою обличчя 21-річний дільничний Тарас Люлька. Він часто розбороняє сестер. — Уся справа в квартирі. Ніяк поділити не можуть. Записувати їх свідчення доводиться годин п"ять-шість, не менше. Це в них періодами. Два-три тижні перемир"я, а потім за два дні по сім заяв від кожної.

Заступник начальника райвідділу міліції Олександр Тарганій, 39 років, запрошував до сестер лікаря-психіатра.

— Їх обстежили, діагноз — нормальні. А так і не скажеш, — розводить він руками.

Сусіди не раз пробували примирити сестер — усе марно. Наталка Савчук мало не потрапила за ґрати, бо побила матір. Отримала рік в"язниці, але через амністію її звільнили. Наприкінці місяця вона знову постане перед судом — за чергову бійку із сестрою.

Зараз ви читаєте новину «"Почує сестра, нас із матір"ю відлупцює!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути