пʼятниця, 22 березня 2019 07:40

"Почалися наєзди. Довели маму до інсульту"

Автор: Сергій РАДЧЕНКО
  Черкасець Микола Тарасенко стоїть у кімнаті, що раніше належала рідному дядьку. 2017-го той переписав її на невідомого чоловіка. Нові власники пропонують викупити їхню майнову частку за п’ять тисяч доларів, інакше підселять ромів
Черкасець Микола Тарасенко стоїть у кімнаті, що раніше належала рідному дядьку. 2017-го той переписав її на невідомого чоловіка. Нові власники пропонують викупити їхню майнову частку за п’ять тисяч доларів, інакше підселять ромів

— Полгода живем в кошмаре. В конце прошлого лета к нам в квартиру вломились трое здоровенных мужиков и избили меня с матерью. Через неделю эти же люди выбили двери. Сейчас требуют, чтобы отдал им 5 тысяч долларов, иначе выбросят на помойку, — каже 44-річний Микола Тарасенко з Черкас.

З батьками мешкає у чотирикімнатній квартирі на околиці міста. Одна кімната належала його дядькові. Той пиячить. Майно переписав у рахунок погашення боргу за горілку. Нові власники поставили умову Тарасенкам: або викупляють частку за 5 тисяч доларів, або туди підселяться роми.

— Брат моєї матері був власником кімнати до кінця 2017 року, — розповідає Микола Тарасенко. — Він кріпко випиває, має не одну ходку в тюрьму. З нами він не жив. Я давав йому гроші на оренду житла, аби не влаштовував матері п'яні істерики. Одного разу прийшов якийсь чоловік і заявив, що дядькові документи на кімнату в нього. І ми маємо заплатити.

Я відмовився. Після цього почалися наєзди. Довели маму до інсульту. За цим стоїть Микола Вовк, який торгує в місті самогоном. Дядько в нього затарювався, вліз у борги. Коли Вовк зрозумів, що грошей годі чекати, придумав відібрати квартиру.

Спершу свою частку дядько Тарасенка переписав на невідомого чоловіка. Той — на колишню дружину 52-річного Миколи Вовка.

— Коли почалася ця історія, зустрівся з дядьком, — продовжує Тарасенко. — Казав, що його били, аби підписав документи. З подачі мого адвоката на квартиру наклали арешт. Тому дарствєнна на дружину Вовка вважається незаконною. Я написав заяву в поліцію про шахрайство.

— Думаю, діє група, яка відбирає квартири в неблагополучних людей. Мають свого ад­воката і нотаріусів, аби прокручувати подібні схеми, — каже Юрій Грушевий, адвокат Тарасенка. — У їхню пастку попав і мій клієнт. Потерпає від вимагання. За документами ніби все законно. Та як копнути глибше, дядько Тарасенка підписував їх не з доброї волі. Та й навряд він сам займався приватизацією і бігав по кабінетах. Вовк пропонував мені гроші, аби я "злив" справу. Відмовився.

Микола Вовк звинувачення на свою адресу відкидає.

— Дядько Тарасенка пропонував родичам, аби ті викупили його частку. Довго тягнули, врешті відмовили. Вигнали чоловіка на вулицю. Зараз бродить десь під заборами, — говорить Вовк. — Тому він подарував свою кімнату куму. Той — моїй колишній дружині. Закон не забороняє цього робити. Чому Микола судиться зі мною, не розумію. То ж не його власність.

Вовк запропонував Тарасенкам викупити його частку житла в розстрочку. Вони відмовилися. Питання хочуть вирішити в суді.

Зараз ви читаєте новину «"Почалися наєзди. Довели маму до інсульту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути