Ексклюзиви
пʼятниця, 08 грудня 2017 00:01

"Побачили три петлі на дереві. Під ним — купка кісточок"
3

Любов Деде із села Коханівка Ананьївського району на Одещині зникла з двома дітьми — Григорієм та Анастасією у березні цьогоріч
Фото: ФОТО З САЙТА WWW.kp.ua
Любов Деде із села Коханівка Ананьївського району на Одещині зникла з двома дітьми — Григорієм та Анастасією у березні цьогоріч
Любов Деде із села Коханівка Ананьївського району на Одещині зникла з двома дітьми — Григорієм та Анастасією у березні цьогоріч

"Побачили три петлі на дереві. Під ним — купка кісточок"— У ліску за городами побачили три петлі на дереві. Під ним — купка кісточок. Зразу визвали поліцію, — каже Едуард Савченко із села Коханівка Ананьївського району на Одещині.

Любов Деде з дітьми шукали дев'ять місяців

Він — мисливець. Із приятелями пішли на полювання 4 грудня. У лісосмузі, за 2 км від села, натрапили на рештки односельців — 25-річної Любові Деде, її дітей 8-річного Григорія та Анастасії, 6 років. Зникли 5 березня.

— Увечері Люба повернулася з Одеси. Привезла 5 тисяч гривень. На ранок зібрала дітей. Сказала, йдуть гуляти. З нею просилася молодша сестра Христина, але Люба наказала їй сидіти вдома. Не взяла й собаку, якого часто вигулювала. Телефон теж лишила вдома, хоча зазвичай із рук його не випускала. І більше не повернулася, — розповідає голова села Ольга Радиш. — Мамі залишила записку, щоб грішми розпоряджалася економно. Вже ввечері на пошуки зібралося все село. Приїхали поліція, рятувальники, Нацгвардія. Три дні прочісували всі посадки, ліс, покинуті хати, ставки. Шукали в сусідніх селах — ніде не було. За тиждень пошуки поновили — теж безрезультатно. Знайшли їх випадково через дев'ять місяців. У тій стороні Любу з дітьми не шукали. Вона туди ніколи не ходила. Тіла розклалися, впізнати неможливо. Курточки, які лежали на кісточках — їхні.

Любов Деде з дітьми, цивільним чоловіком, матір'ю та молодшою сестрою переїхала до села на початку 2015 року. Придбали старий будинок — без зручностей та газу. Тримали господарство, заробляли на заготівлі горіхів і шипшини. Невдовзі зі співмешканцем розійшлася. Потім зустрічалася з двома місцевими чоловіками. Останнім часом їздила на заробітки до Одеси.

— Люба про дітей гарно дбала. З дівчинкою бавилася, по хлопчика в школу ходила. Дітки веселі, слухняні були, — продовжує Ольга Дмитрівна. — Отримувала на них соціальну допомогу. Це й було основним доходом. Ми з соціальним працівником перевіряли умови проживання. В хаті чистенько, завжди наварено. Любина мати жодних виплат не получає, бо має російське громадянство.

Останнім часом Любов Деде замкнулася в собі. Почала випивати, за словами односельців.

— Її могли побачити як не в лісі, то на кладовищі. Гуляла там навіть уночі, — каже Ольга Радиш. — Потім дітей залишила на матір і виїхала в Одесу. Думали, там життя налагодиться.

Катерина Шавиріна, мати Любові, не вірить, що донька могла повісити власних дітей.

— До последнего надеялась, что вернутся. Ходила к гадалке. Она сказала, что живы, но в рабстве. А теперь мне сразу троих хоронить, — плаче 50-річна Катерина Шавиріна. — Останнім часом Люба впадала в депресію. Скаржилася на тяжку долю. Бувало, вип'є і починає все ламати в домі, вікна вибивала. Кричала: "Все набридло! Піду й дітей заберу!" Я її заспокоювала. Наступного ранку просила в мене вибачення.

Не вірю, що Люба діток убила. Як вона змогла б їх вішати по черзі? Люди розказували, що бачили, як у день зникнення доньку з внуками заштовхали в якусь машину. Думаю, їх викрали й повісили. Хто таке міг зробити і чому — не знаю.

Знайдені рештки направили на експертизу ДНК. За ними встановлять причину смерті жінки й дітей.

Зараз ви читаєте новину «"Побачили три петлі на дереві. Під ним — купка кісточок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути