пʼятниця, 02 липня 2010 00:44

Після пограбування банку судять касирку

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Наталія Вишнєвська злякалась грабіжника з автоматом. Боялась натиснути тривожну кнопку, бо той постійно за нею споглядав
Наталія Вишнєвська злякалась грабіжника з автоматом. Боялась натиснути тривожну кнопку, бо той постійно за нею споглядав

До п"яти років колонії загрожує касирці

27-річній Наталії Вишнєвській із Донецька. Її звинувачують у недбальстві, бо не змогла врятувати гроші від грабіжників. Із 21 червня справу розглядає Київський районний суд Донецька.

Торік 11 листопада невідомі пограбували два банки в центрі Донецька. "Фінанси та кредит" на вул. Університетській — о 10.07, за 23 хв. обчистили "Правексбанк" на перехресті Університетської та просп. Панфілова. Міліціонери переконані, що діяла одна група. Намагаються її спіймати.

— На той момент я пропрацювала чотири з половиною місяці, — згадує Наталія Вишнєвська. — Сиділа на робочому місці, готувалася до інкасації: перелічувала й пакувала гроші. Неперелічена частина лежала у столі, пораховану складала в сейф. Він був відчинений, бо ж роботу не закінчила. Чую — хлопок. Нічого не бачила, бо жалюзі каси були закриті. Потім крик: "Лежать! Ограбление!" — й автоматна черга.

Наталія перелякалася.

— Рвонула в сусідню касу, до Віки, — продовжує. — Забилися разом під стіл. Потім розлетілося скло, застрибнув чоловік з автоматом. Спитав за гроші, став скидати в пакет все, що потрапляло під руку. Я боялася тиснути тривожну кнопку, бо він на нас дивився.

Директор ховався в туалеті

Касирки вилізли з-під столу, коли нападників уже не було. Ті забрали 1 млн грн.

— Потім з"явився директор. Він ховався в туалеті, — каже Наталія.

Відділення "Правексбанку" не було обладнане камерами відеоспостереження. Каса Вишнєвської не мала куленепробивного скла, охоронець був хворий.

19 травня прокуратура Київського району порушила кримінальну справу. Наталію звинуватили в службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки. Мовляв, гроші мають лежати в банківському сховищі або в особистому сейфі касира, але не в столі.

— Хочуть покращити показники, — переконана Наталія. — Я, як узнала, в лікарню із серцем злягла. Слідчий там мене щодня діставав, грозив засадити в психушку. Як мене можуть судити за халатність, якщо касир не є посадовцем, відповідає лише за недостачу? Я не порушила жодної інструкції. Не можу ж залізти з грошима всередину сейфа, закритися, поставити його на сигналізацію і всередині перелічувати.

Наталія незамiжня. Закінчила математичний факультет Донецького національного університету, винаймає кімнату. Її мати й сестра живуть у місті Торез. У "Правексбанку" отримувала 1,2 тис. грн щомісяця. Звільнили за скороченням, тепер безробітна.

— На адвоката грошей не маю, — зітхає. — Мені дали безкоштовного, але той одразу натякнув, що бесплатно нічого не робитиме. Підсунув на підпис чисті бланки протоколів. Я не підписала, то справу передали до суду й так. Змогла прочитати тільки 15 сторінок, бо решту не пронумерували й не підшили.

У Донецьку найчастіше грабують "Правексбанк"

Останніми роками в Донецьку сім разів нападали на відділення "Правексбанку". Під час першого нападу вбили охоронця, під час другого — поранили чоловіка, який прийшов улаштовуватися на роботу. У грудні 2008 року пограбували два відділення — у Кіровському та Калінінському районах. На перше нападали тричі. Востаннє обчистили відділення в Київському районі — у квітні 2010-го. Щоразу забирали від 100 тис. до 1 млн грн. Міліціонери кажуть, що винні керівники установ, які заощаджують на безпеці.

Зараз ви читаєте новину «Після пограбування банку судять касирку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути