Ексклюзиви
пʼятниця, 10 січня 2020 07:30

Підозрюваних у справі Шеремета лишили під вартою

8 січня в Київському Апеляційному суді розглядали справу про запобіжний захід 26-річній військовій медсестрі Яні Дугарь. Її разом із музикантом і добровольцем 41-річним Андрієм Антоненком, дитячим кардіохірургом і волонтеркою 40-річною Юлією Кузьменко та подружжям ­добровольців, ветеранів російсько-української війни 40-річною Інною та 41-річним Владиславом Грищенками підозрюють в організації та вбивстві журналіста, виконавчого директора інтернет-видання "Українська правда" Павла Шеремета, 44 роки.

3 січня поліція провела слідчий експеримент у центрі Києва на вул. Івана Франка за участю підозрюваної Юлії Кузьменко. Вона повинна була пройти тим шляхом, яким пройшли імовірні організатори вибуху автомобіля Шеремета. Разом з нею мав бути підозрюваний Андрій Антоненко, але він відмовився, повідомили в поліції.

"Адвокатів трьох підозрюваних у справі Павла Шеремета завчасно попередили про слідчий експеримент. Однак свою участь підтвердив лише адвокат Юлії Кузьменко Владислав Добош. Проведено слідчий експеримент: будь-яких скарг, заяв і клопотань про порушення під час слідчої дії від них не надходило", — йдеться у повідомленні.

Також зазначили, що Андрій Антоненко відмовився від слідчого експерименту через відсутність його захисників.

— Після залучення для захисту його прав захисника з центру з надання безоплатної правової допомоги на місце проведення слідчих дій таки прибув адвокат підозрюваного, який категорично відмовився від проведення слідчого експерименту. При цьому він почав перешкоджати слідчій дії з Юлією Кузьменко. Усе це зафіксовано на відеозаписі слідчого експерименту, — заявили в поліції.

Адвокати Масі Наєм та Владислав Добош це заперечують. Кажуть, слідству не перешкоджали.

— Адвокати просили, щоб їм дали можливість ознайомитися з матеріалами справи. Однак слідчий це не виконав. Домоглися цього лише через суд. А вже за годину захисників підозрюваних повідомили про слідчий експеримент. Антоненко від нього не відмовлявся, просто його адвокат не встиг приїхати, — розповідає 35-річний Масі Наєм. — Я бачив на власні очі, його адвокат нікому не перешкоджав. Його не пускали.

У слідчих нічого немає на підо­зрюваних у справі, вона розвалюється на очах, вважає волонтер Назар Приходько.

— Нещодавно в мережі поширили результати експертизи зросту підозрюваного, яку проводили 25 серпня 2016 року. Визначили, що чоловік, причетний до закладання вибухівки — 170 сантиметрів заввишки. Похибка можлива у 3 відсотки. Зріст затриманого Антоненка — 180. Але його продовжують тримати за ґратами, — каже волонтер Назар Приходько.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваних у справі Шеремета лишили під вартою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути