четвер, 18 червня 2009 18:41

Підлітки перекрутили пам"ятник Лесі Українці

Автор: фото: Роман ЖИЖАРА
  Невідомі вночі 15 червня розвернули пам’ятник Лесі Українці, який стоїть обабіч центральної алеї парку відпочинку в Луцьку
Невідомі вночі 15 червня розвернули пам’ятник Лесі Українці, який стоїть обабіч центральної алеї парку відпочинку в Луцьку

У ніч на 15 червня невідомі розвернули пам"ятник Лесі Українці в Центральному парку культури і відпочинку міста Луцьк. Пошкодили руку статуї, розбили кілька ліхтарів на сусідній алеї.

Пам"ятник виготовив скульптор Лев Муравін 1966 року. Монумент заввишки 3 м і вагою 600 кг. Туристи називають скульптуру цікавинкою Луцька. Зазвичай кидають монети "на щасливе повернення" до невеликого фонтану, що біля підніжжя пам"ятника.

Скульптуру розвернули на 180 градусів уздовж осі. Нині вона стоїть обличчям до стели, на якій табличка з цитатою поетеси: "Ні, я жива, я буду вічно жити. Я в серці маю те, що не вмирає". Свідки кажуть, що в ніч пригоди бачили біля постаменту сп"янілих підлітків. Вони пили до світанку на дерев"яних лавках поряд. Потім жбурляли пляшки з-під пива у фонтан.

— Пошкоджену Лесю я побачив о шостій ранку, коли замітав алею, — каже 56-річний двірник Володимир Павлюк. — Повідомив дирекцію парку і міліцію. Удруге ламають пам"ятник. Торік Лесі пробили в спині дірку.

Міліціонери зафіксували пошкодження.

— Будемо шукати зловмисників і карати за хуліганство, вандалізм і пошкодження пам"ятника. Потягне на п"ять років тюрми, — кажуть у міському відділі міліції.

16 червня мер Луцька видав розпорядження терміново відремонтувати комплекс. Міліцію закликав відновити нічні патрулі в парку відпочинку і поблизу міських монументів.

— Неприпустимо, коли молодь відкрито розпиває алкоголь у громадських місцях, поряд із пам"ятками історії на очах у туристів або на цвинтарі військовополонених, — каже міський голова Богдан Шиба, 46 років.

У вівторок комунальники розвернули пам"ятник та укріпили підніжжя. Реконструювати комплекс влада обіцяє до кінця року.

Зараз ви читаєте новину «Підлітки перекрутили пам"ятник Лесі Українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути