Ексклюзиви
четвер, 19 липня 2007 07:01

Під вікно адвоката Мартиненка підкинули дві гранати

До київської багатоповерхівки на вулиці Лариси Руденко, 15/4 зранку 17 червня під"їхали два мікроавтобуси з міліціонерами й дві пожежні машини. Міліція почала вибивати двері, а пожежники — лізти на балкон другого поверху до квартири адвоката Юрія Мартиненка, 40 років.

Адвокат був удома. Він відкрив двері лише тоді, коли приїхали його колеги-адвокати та журналісти. Правоохоронці почали обшук помешкання. На даху будинку в цей час стояли люди в камуфляжній формі зі зброєю.

Не знайшовши нічого підозрілого, міліціонери сказали, що під вікном квартири адвоката надибали дві бойові гранати Ф-1. Хоча насправді вони лежали під вікнами сусідів Мартиненка.

— Міліція хотіла підкинути їх мені, але переплутала вікна, — пояснює адвокат.

Юрій Мартиненко — захисник екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Каже, що після зміни керівництва МВС в Україні більше порушують права громадян.

— Правоохоронний міліцейський орган перетворився на корумпований злочинний механізм, — говорить Мартиненко.

У червні цього року підзахисного Юрія Мартиненка бізнесмена Олександра Головка катували в Дарницькому райвідділі міліції. Про це адвокат надрукував статтю "Дарницький відділ НКВС".

— Міліція відразу затримала мого 19-річного сина Максима, — каже Мартиненко. — Звинуватили в крадіжці автомобільних коліс і непокорі міліції.

Максим Мартиненко отримав адмінарешт терміном три доби. Його відпустили. Однак проти нього порушили кримінальну справу. До Мартиненків прийшли з обшуком. Кажуть, за постановою суду нібито шукали крадені колеса. А пожежників запросили на випадок, якщо мешканці не захочуть відкривати двері добровільно.

— Підкинути зброю адвокату — це зухвальство. Якби не приїхали мої колеги та журналісти, гранати підкинули б мені в квартиру, — вважає Юрій Мартиненко. — Що ж тоді можна підкинути звичайному громадянинові?

Зараз ви читаєте новину «Під вікно адвоката Мартиненка підкинули дві гранати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути