Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2007 07:00

Під Алуштою загинули шестеро туристів із Умані

Автор: фото надане прес-службою УДАІ України в Криму
  Туристи з Умані Черкаської області стоять навколо розбитого автобуса неподалік села Ізобільне під Алуштою в Криму. До Ялти вони недоїхали трохи більше 40 кілометрів
Туристи з Умані Черкаської області стоять навколо розбитого автобуса неподалік села Ізобільне під Алуштою в Криму. До Ялти вони недоїхали трохи більше 40 кілометрів

На трасі Сімферополь–Ялта неподалік села Ізобільне в Криму на металевий відбійник правим боком наскочив автобус "Кароса". Минулої середи о 21.30 він спускався до моря з Ангарського перевалу.

12-тонна машина зім"яла кілька метрів залізної огорожі, повалила металеві стовпчики, ударилась об кам"яну опорну стіну. Автобус ще кілька метрів сунувся, здираючи правий бік салону. Назовні разом із сумками, уламками пластику й металу випадали сонні пасажири.

— Я був на місці, — розповідає сільський голова Ізобільного Віктор Рєбіков. — Там на дорозі лежали понівечені тіла та скалічені люди. Дехто кричав.

Трасу перекрили. Рятувальники дістали з автобуса вцілілих. 15 машин "швидкої" повезли їх до Алушти. Шестеро були мертвими. Семеро — в критичному стані. Найбільше дісталося пасажирам, які сиділи справа.

Автобус віз людей до Ялти. У салоні були 41 дорослий пасажир та 11 дітей. Майже всі з Умані Черкаської області. Водії — 41-річний Сергій Даніч та 39-річний Григорій Міщенко — із Чернігівщини. Обидва залишилися живими. За кермом сидів Даніч.

— Це ніяка не турфірма. Про поїздку люди дізналися з оголошень на стовпах, — каже заступник мера Умані Володимир Віблий, 55 років.

В Уманській міськраді працює штаб допомоги. Телефон гарячої лінії (04744) 3 33 96. До Криму виїхала машина з трунами.

Відомі попередні версії трагедії.

— Я тільки приїхав — відчув специфічний запах паленого, — веде далі голова Ізобільного. — Він з"являється, коли на кримських спусках водій вимикає зчеплення й гальмує лише колодками. Тут треба гальмувати лише пониженою передачею.

Автобус проскочив гальмівний тупик. Їх спеціально проектують уздовж спусків, щоб зупинити машини з несправними гальмами. Три роки тому на цьому ж місці відмовили гальма в автобуса з Донбасу. Тоді загинули 17 шахтарів.

Список загиблих уманчан

Безланов Руслан, 31 рік
Голинська Лідія (встановити вік не вдалося на момент здачі газети в друк)
Кондратюк Олександр, 23 роки
Любеч Олександра, 52 роки
Овсяннікова Наталія, 24 роки
Покаленко Олена, 20 років

Зараз ви читаєте новину «Під Алуштою загинули шестеро туристів із Умані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути