Ексклюзиви
середа, 16 вересня 2009 07:11

Перед зникненням Людмила Положій зварила варення

Автор: фото з домашнього архіву Віри Купки
  Людмила Положій (крайня зліва) із подругою Вірою Купкою та зятем Миколою фотографуються на території санаторію імені Миколи Гоголя у Миргороді на Полтавщині. Фото зроблено за місяць до зникнення
Людмила Положій (крайня зліва) із подругою Вірою Купкою та зятем Миколою фотографуються на території санаторію імені Миколи Гоголя у Миргороді на Полтавщині. Фото зроблено за місяць до зникнення

Другий місяць у місті Миргород на Полтавщині шукають вчительку-пенсіонерку Людмилу Положій, 56 років. У липні вона зникла.

— Я бачила Люду в середині липня. Зустріла біля молочного кіоска в центрі. Вона була в гарному настрої, хвалилася, що донька в гості заїздила, — розповідає миргородчанка Любов, подруга Людмили Іванівни. — А пізніше перестала відповідати на телефонні дзвінки.

Положій викладала російську мову та літературу в місцевій школі N9. Мешкала сама у 5-квартирному одноповерховому будинку в центрі міста. На пенсію вийшла за вислугою років два роки тому. Її донька із зятем живуть у місті Сєвєроморськ, Росія. Останнім часом пенсіонерка хворіла, пройшла курс хіміотерапії в Полтаві.

— 20 липня я кілька разів дзвонила Люді на мобілку. Вона була в зоні недосяжності, — розповідає подруга Віра Купка, 53 роки. — Те саме наступного дня. Я захвилювалася, бо такого раніше не було. Подзвонила її доньці. Та сказала, що мати востаннє з нею спілкувалася чотири дні тому. Кілька днів навідувалася до квартири Люди, стукала, кликала. Потім зайшла в її хату — мала запасні ключі. Мобілки не знайшла, а зарядне було вдома. Кудись поїхати без зарядного Люда не могла. На плиті в каструлі стояло зварене абрикосове варення. У квартирі був паспорт і Людине вихідне плаття. Зникла мгновенно.

Віра Купка написала заяву до міліції. Згадала, що за кілька днів до зникнення Положій казала, що хоче побувати у святих місцях та зцілитися від недуги.

У помешканні знайшли кров на покривалі, халаті. На столі — змазані кров"яні відбитки пальців зниклої й аркуш. На ньому почерком власниці квартири написано: "Соборы, церкви. За здравие — свечи". Нижче: "Миргород — деревяная. с. Мальци — хороший батюшка. Козельщина, с. В. Сорочинцы, Полтава. Машивськый р-н. Груша с образом Девы Марии с ребенком — Исусом".

Наші судді захищають тих, у кого кошельок повний

Міліція оглянула територію, відправила запити до монастирів та релігійних об"єднань. Людмилу Положій оголосили в розшук.

Сусіди згадують, як років 10 тому Людмилу побив власник сусідньої квартири Іван. Він хотів привласнити помешкання зниклої та об"єднати в одну три квартири: свою, доньчину і сусідчину.

— Люда тоді зверталася у міліцію, у суд. Три роки судилася. Але наші судді захищають тих, у кого кошельок повний. Помоталася-помоталася і плюнула на все , — розповідає інша сусідка.

Подейкують, цього літа сусід Іван знайшов покупця на своє житло та квартиру доньки. У липні остання підходила до Людмили Іванівни, просила підписати якісь документи, але отримала відмову.

Також вона розповідала знайомим, що мала давати пояснення в прокуратурі щодо директора школи, який примушував свідків давати неправдиві свідчення.

Зараз ви читаєте новину «Перед зникненням Людмила Положій зварила варення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути