Ексклюзиви
середа, 24 листопада 2010 10:38

Перед самогубством колишній воєнком зарізав доньку

Автор: фото: Наталія Павленко
  Хата у місті Переяслав-Хмельницький Київської області, де жила донька Андрія
Хата у місті Переяслав-Хмельницький Київської області, де жила донька Андрія

На світанку 9 листопада 67-річний Андрій із міста Переяслав-Хмельницький Київської області зателефонував сестрі Катерині: "Срочно приїжджайте. Хвіртка і двері відкриті".

За 10 хвилин жінка з чоловіком Василем приїхали до брата на інший бік міста.

— Гукала: "Андруша, де ти?" — розповідає 71-річна Катерина. — Вася виліз на горище: "Іди сюди". Я туди — брат висить. Схватила його, тримаю живіт об живіт. Він ще теплий. Вася перерізав мотузку, я брата вдержала, давай штучне дихання робить. Подзвонила сестрі Ліді й у "скору", а тоді думка: де Лєна? Вони ж удвох жили. Вася спустився вниз: "О Боже!" Лєна — в калюжі крові. Горло перерізане.

Убивство і самогубство зафіксували міліціонери. Кажуть, що в усьому винен господар.

— Чоловік погано почувався. Вирішив, що в нього рак, хоча лікарі такого діагнозу не ставили, — говорить 39-річний Сергій Кириленко, начальник  міськрайвідділу міліції. — Доньку вбив, бо не хотів її залишати безпомічною.

Андрій Антонович родом із Переяслава-Хмельницького. У 1960-х був військовим комісаром. Потім виїхав до Києва. Останні роки працював на фірмі, що імпортувала з-за кордону меблі.

— Такий здоровенний дядько, під два метра, — каже 38-річна Ірина, сусідка навпроти будинку в Переяславі. — Самовпевнений. Жив так, наче йому все ніпочьом. Багато чого досягнув. Мав круту роботу, приїжджав сюди на різних іномарках. Мабуть, дізнався про рак і не хотів мати хворий вигляд.

Андрій Антонович п'ять разів був одружений, виховав двох доньок і трьох синів. З останньою дружиною жив у Києві, однак часто приїжджав до Переяслава-Хмельницького. Тут, у хаті його матері, жила 37-річна Олена — донька від третьої дружини. Була психічнохворою, мала другу групу інвалідності. Її мати померла.

— Лєна зі мною общалася, прибігала, — розповідає сусідка Віра Якименко, 84 роки. – Красіва така дєвочка, приязна. А яка грамотна і начитана — страх. У Києві робила на фабриці: пуговички пришивала, постєль шила. Як отут жила — двох кабанів вигодувала. А скільки курей! Антонович за тих кабанів їй дубльонку справив.

— Лєна така робоча дівчина, — каже інша сусідка, називається Тетяною Дмитрівною. — У неї все ідеально було. Все по хазяйству робила: їсти варила, стірала, прибирала. Гуляти нікуди не ходила, пива в рот не брала. Цього літа в жару вдвох із батьком уставали в п'ятій ранку і до смерку робили кірпічний забор аж до кінця городу. Вона і возки з піском тягала, і щебінь.

Нападів хвороби сусіди не помічали.

— Ми приховували, що в Лєни були приступи, — каже сестра самогубці. — Кому воно треба? Вона давно хворіє. Якби не ця болєзнь — давно заміж би вийшла. Як проходила лікування три роки тому, то поводилася нормально. А сейгод не пройшла. То посуду переб'є, то кудись піде. Недавно брат із Києва дзвонив: "Підіть хто до неї, бо хату спалить". Вона опівночі прибігла до мене: "Хочу до мамки". Насилу вспокоїла.

У молодості чоловіка придавила вантажівка: переламала кістки, розірвала сечовий міхур. Він вилікувався, однак останні чотири місяці його мучив біль у животі.

— Одно казав: у мене рак, — згадує сестра. — Ми заспокоювали, що поправиться. А він тільки: нічо ви не знаєте. 9 числа мав іти в лікарню робити рентген кишечника.

Батьковими недугами переймалася донька.

— Бідкалася: що буду робити, як папка умре? — згадує Віра Якименко. — Бувало, плаче через забор: "Я тут роблю, а хтозна, чи буде мені ця хата. Може, хлопцям дістанеться".

Сусіди обговорюють різні версії. Одні кажуть, Андрій Антонович підготувався до вбивства і самогубства. Відігнав до Києва дві машини, хоч у Переяславі мав гараж. Інші гадають, що зранку він сказав про недугу доньці. Та не витримала і перерізала собі горло. Батько, угледівши це, повісився. Цю версію підтверджує те, що на чоловікові не було слідів крові.

Зараз ви читаєте новину «Перед самогубством колишній воєнком зарізав доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути