понеділок, 04 липня 2011 00:45

Перед самогубством чоловік вийняв вставну щелепу

Автор: Фото надане ГУ МВС України у Донецькій області
  Горлівчанин Нуралі Дадашев відвідував зібрання Свідків Єгови. Був упевнений, що через самоспалення потрапить до раю
Горлівчанин Нуралі Дадашев відвідував зібрання Свідків Єгови. Був упевнений, що через самоспалення потрапить до раю

55-річний Нуралі Дадашев сів у великі ночви, облився бензином і підпалився. Перед цим викопав яму, роздягся, одяг і взуття акуратно склав неподалік, вставну щелепу сховав у кишеню піджака.

Зранку 3 червня обвуглені рештки у Микитівському районі міста Горлівка на Донеччині знайшов місцевий. Викликав міліціонерів. Ті спочатку розслідували вбивство, однак згодом зрозуміли, що чоловік підпалив себе сам.

— Зробив це у день Вознесіння Господнього, — каже начальник Горлівської міліції Павло Панасюк. — Думав, що таким чином потрапить до раю.

Дадашев народився у місті Баку. Офіційно ніде не працював, жив сам. Із 2003 року винаймав у Горлівці квартиру, продавав біодобавки. Останнім часом, згадують сусіди, активно відвідував зібрання прибічників Свідків Єгови.

— При обшуку його квартири ми вилучили журнали "Вартова вежа", які поширюють Свідки Єгови, і багато іншої релігійної літератури, — говорить Алла Борових із міської міліції. — Там скрізь були закладки на сторінках, де йшлося про самогубство. Він думав, що через вогонь знайде дорогу до раю.

Нуралі помився, поголився. Речі віддав знайомому. На базарі купив ночви, лопату, на заправці — дві каністри з бензином. На таксі поїхав за місто.

— Усю дорогу нервував, хотів закурити, але цигарка гасла, — згадує таксист Дмитро Отрощенко. Він віз Дадашева на пустир. — Але підтримував розмову: розповідав, що він колишній медик.

Валентин Бринза, старійшина зборів Свідків Єгова, не пам'ятає на зібраннях Нуралі:

— Ми проповідуємо рай на землі, а не на небі. Жодної форми самогубства не заохочуємо.

Свідки Єгови — релігійна течія, заснована 1872 року в США. У світі 7,5 млн її прибічників. Вони живуть в очікуванні кінця світу. Вважають, що після смерті душа людини теж помирає, однак після кінця світу Бог відтворить людей із тілами. У Штатах Свідки Єгови накладають на себе руки втричі частіше за інших громадян.

Зараз ви читаєте новину «Перед самогубством чоловік вийняв вставну щелепу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути