середа, 25 лютого 2009 18:10

Пам"ятник Леніну розбили на уламки

Автор: фото: Віталій ШУЛЯК
  Звалений пам’ятник Леніну на центральній площі райцентру Тальне Черкаської області. За три місяці невідомі звалили дві скульптури вождя комуністів
Звалений пам’ятник Леніну на центральній площі райцентру Тальне Черкаської області. За три місяці невідомі звалили дві скульптури вождя комуністів

Уночі 25 лютого на центральній площі райцентру Тальне Черкаської області невідомі звалили пам"ятник Леніну. Він розбився на шматки, окремо відлетіла голова.

— Винесли Леніна вперед ногами, — жартує колишній начальник відділу культури райдержадміністрації Олег Шатайло, 40 років.

За останні три місяці в Тальному знищили дві скульптури вождя комуністів. У листопаді торік звалили пам"ятник у сквері біля податкової інспекції. В обох випадках невідомі прив"язували Леніна тросом до автомобіля й тягли.

Міліціонери шукають винуватців.

Прив"язували Леніна тросом до автомобіля й тягли

— Ні на кого конкретно ще не вийшли, але слідчі дії тривають, — каже заступник начальника райвідділу 39-річний Олександр Мельниченко.

Пам"ятник Леніну був розташований навпроти районної адміністрації та відділення "Укртелекому". Там цілу ніч чергували охоронці. Однак ніхто не бачив, як валили пам"ятник. Містом ширяться чутки, що в Тальному з"явилися невловимі месники. На бетонному мурі місцевого цукрозаву та біля автостанції з"явилися написи "Степану Бандері — 100 років. Бандера — вождь нації".

У райцентрі залишився один пам"ятник Леніну. Він стоїть навпроти прохідної цукрозаводу.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник Леніну розбили на уламки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути