вівторок, 01 грудня 2009 07:09

Омельченко дав 20 тисяч гривень на похорон

Автор: фото з сімейного архіву Світлани Тетюшевої
  Олександр Карпинський зі Світланою Тетюшевою 7 вересня 2008 року. Вони гуляли майданом Незалежності. Олександр показував дружині Київ
Олександр Карпинський зі Світланою Тетюшевою 7 вересня 2008 року. Вони гуляли майданом Незалежності. Олександр показував дружині Київ

25 листопада о 21.20 народний депутат, колишній мер Києва 71-річний Олександр Омельченко, збив джипом "Мітцубісі-Паджеро" 48-річного Олександра Карпинського. Аварія сталася біля зупинки "Віта-2", на виїзді із села Чапаївка під Києвом. Пішохід загинув.

— Ця траса проклята. Багатьох людей задавили, машини часто б"ються, — 52-річна Світлана із Чапаївки показує на дорогу від Києва до Кончі-Заспи, де живуть чиновники.

Раніше Столичне шосе мало дві смуги. У 1975–1976-му його розширили до чотирьох.

— Без кінця машини стукаються, — продовжує Світлана. — Кажду неділю.

Від дороги до села йде 63-річна Єлизавета Караульна.

— Скільки живу, постоянно тут аварії, — розповідає. — Перейти дорогу невозможно. Машини не останавлюються на пєшоходному переході. Часом один призупиниться, пропускає, так другий летить. Як одну смугу перейдеш, на другій переїдуть.

Без кінця машини стукаються. Кажду неділю

Чапаївка входить до меж Києва. Село із 1,5 тис. жителями розташовано по обидва боки від дороги. Ліворуч від траси — магазин, медпункт, пошта, бібліотека, школа. Праворуч — автомобільний ринок, три крамниці, церква. Раніше біля школи був світлофор, зараз надземний перехід.

— Ще один перехід зробили біля станції, де "мерседеси" ремонтують, — каже Світлана. — Благодаря цьому смертей поменшало. А то год восєм назад біля школи хлопчика збили. Йому років 10 було, один у батьків був. Черновецький за рульом сидів, тоді ще не мер. Недалеко оттуда він збив ще одного хлопця, років 20. Той перебігав дорогу до магазину.

З нашою владою бесполєзно боротися

Селяни просили працівників Державтоінспекції встановити світлофор або зробити підземний перехід біля зупинки "Віта-2".

— Кажуть, не можна, бо тут правітєльствєнна траса, — продовжує Світлана. — Але ж тут і діти ходять, і старики.

— А як правітєльство їде — це страшне, — додає Єлизавета Караульна. — Летять, сирени сигналять ноччю і дньом. У них же ж дачі в Кончі-Заспі. Нада їм ті світлофори? Вони позажиралися і нічого їм не нужно. Помню, дворніка з авторинку на моїх очах збили. Він із рибалки вертався. Відерко до церкви відлетіло, тапочки в іншу сторону, а його через машину перекинуло. Риба на асфальті ше стрибала.

Загиблий Олександр Карпинський останні 10 років жив у цивільному шлюбі із 46-річною Світланою Тетюшевою.

— У мене два роки тому загинула внучка, тепер і чоловіка вбили, — жінка падає на коліна. — Тепер одна залишилася. Переїхали сюди з Олександрії три роки тому. Мені хребет прооперували, я на третій групі інвалідності. Саша працював прорабом у будівельній фірмі, котеджі зводив. Дружина його кинула, залишила з двома дітьми. Дочка півтора року тому померла від туберкульозу, син — розумово відсталий.

У п"ятницю вночі тіло Карпинського відвезли в Олександрію на Кіровоградщині.

— Бусом везли, я найняв за гроші Омельченка, — каже 36-річний Віталій Конюхов, зведений брат загиблого. — Він буквально через полчаса, як я забрав Сашу з моргу, зустрівся со мною і дав 20 тисяч гривень. Казав, що ще поможе. Соболєзнував.

Поховали Карпинського в селі під Олександрією.

— Омельченка не покарають, — упевнена вдова. — Я би себе бензином облила і підпалила, аби тільки покарали. Але з нашою владою бесполєзно боротися.

Нардеп пояснив, що пішохід з"явився несподівано, вискочив перед машиною з-за потоку зустрічного транспорту, переходив за 40 м від переходу. Карну справу відкрили за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху. Винного можуть ув"язнити до восьми років.

Зараз ви читаєте новину «Омельченко дав 20 тисяч гривень на похорон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути