середа, 19 грудня 2007 07:01

Ольга Сисоєва зламала хребет на уроці фізкультури

Автор: фото: Iнна Москальчук
  Полтавець Сергій Сисоєв із донькою Ольгою гортають медичну картку дівчинки. Після виписки з лікарні вчителі та родина однокласника, який травмував школярку, жодного разу не поцікавилися станом її здоров’я
Полтавець Сергій Сисоєв із донькою Ольгою гортають медичну картку дівчинки. Після виписки з лікарні вчителі та родина однокласника, який травмував школярку, жодного разу не поцікавилися станом її здоров’я

30 тис. грн мав віддати до 29 листопада відділ освіти Ленінського райвиконкому Полтави Ользі Сисоєвій, 13 років. Торік вона зламала хребет на уроці фізкультури. Суд зобов"язав виплатити компенсацію, однак освітяни оскаржили вирок.

Сисоєви живуть у власному будинку в селі Копили під Полтавою. Ольга має двох братів — 23-річного Євгена та Віктора, 20 років. Батьки працюють інженерами на Південній залізниці. Перші чотири класи дівчина навчалася у школі сусіднього села Терешки.

— Любить танцювати, — каже про доньку Сергій Сисоєв, 46 років. — Після уроків їздила на гурток у Полтаву. Потім ми перевели її в міську школу N2. Їздила сама, електричкою, п"ятий клас закінчила там.

Торік, 26 листопада, Сергій Вікторович повернувся додому раніше, ніж зазвичай. У кімнаті застав заплакану доньку. Вона розповіла, що на уроці фізкультури її штовхнув однокласник Сашко Трипольський.

— Класний керівник нам не додзвонилася. Відправила Олю в медпункт, — згадує чоловік. — Шкільна медсестра зафіксувала забій, направила до травмпункту. Оля поїхала  додому.

Травматологи дитячої міської лікарні діагностували перелом сьомого хребця грудного відділу. Школярку поклали на спеціальне ліжко, зафіксували ременями, заборонили рухатися протягом 45 діб.

— Медики кажуть, що в дорослому віці їй та травма відгукнеться. Буде остеохондроз. Не можна навантажувати хребет, — до розмови долучається 43-річна Євгенія Сисоєва, мати Олі.

Батько Саші сказав, що більше 500 гривень на лікування не дасть

— За кілька днів я пішов до школи. Запитав, як вони могли відпустити травмовану дитину саму додому, — веде далі Сергій Вікторович. — Подзвонив батькам хлопчика, який її штовхнув. Батько Саші навіть не вибачився і сказав, що більше 500 гривень на лікування не дасть.

За півтора місяця Оля заново вчилася ходити. Після лікування їй заборонили відвідувати школу. У довідці приписали індивідуальний графік.

— Але директорка Ольга Шемет нам відмовила, — обурюється Сергій Сисоєв. — Мовляв, згідно з інструкцією доню мають навчати вчителі найближчої школи.

14 лютого чоловік звернувся до суду. Вимагав у освітян 60 тис. грн компенсації. 19 листопада суд зобов"язав відділ освіти Ленінського райвиконкому виплатити в десятиденний термін половину суми. Однак там оскаржили це рішення.

Нині Оля ходить до школи в селі Терешки.

— Я раніше стільки гуртків відвідувала, а тепер не можна, — каже вона і стає біля дивану навколішки. Пояснює, що так зручніше. Коли довго сидить — болить спина.

Директор школи N2 відмовляється пояснювати ситуацію з Олею Сисоєвою.

— Це скандальна справа, нехай райвідділ освіти пояснює, — стверджує Ольга Шемет. — Бігала на уроці фізкультури за хлопчиком. Упала, а тепер школа має платити. Звідки гроші брати? З учителів?

У райвідділі освіти також не бачать вини педагогів.

— Шкільна медсестра, можливо, й допустила порушення, бо не зовсім добре оглянула Олю, — припускає юрисконсульт Оксана Рябчук, 36 років. — Але дівчинка сказала, що добереться сама й пішла. Не чекала, поки додзвоняться до батьків. Якщо ми за кожну травму на фізкультурі наказуватимемо вчителів, то уроки будемо проводити у формі лекцій. А гроші виплатимо, коли суд прийме остаточне рішення. Їх вирахують з учительських зарплат.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Сисоєва зламала хребет на уроці фізкультури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути