вівторок, 12 березня 2019 07:50

Олені Ягодці дві доби стримували пологи

Автор: www.vk.com
  Подружжя Олена та Юрій Ягодки з Острога на Рівненщині виховують 8-річного сина. Наприкінці лютого в них мала народитися донька. На світ з’явилася мертвою
Подружжя Олена та Юрій Ягодки з Острога на Рівненщині виховують 8-річного сина. Наприкінці лютого в них мала народитися донька. На світ з’явилася мертвою

— Ми чекали на донечку вісім років. Придумали їй ім'я — Єва. Вагітність проходила добре. І раптом у дитини зупинилося серце, — розповідає 29-річний Юрій Ягодка з міста Острог на Рівненщині.

21 лютого до Острозького пологового будинку потрапила його дружина 28-річна Олена. Відійшли води. Термін вагітності — 38–39 тижнів, таку дитину вважають доношеною, вона готова з'явитися на світ. Однак медики дві доби стримували пологи через малу вагу плода. На третій день дитя померло.

— Я був за кордоном на заробітках, коли у дружини почалися перейми. Вона поїхала в лікарню, — про­довжує Юрій. — Але в пологовому сказали, що вага дитини маленька і народжувати рано. Призначили купу уколів і крапельниць, аби зупинити схватки.

Приймати пологи в Олени мала заві­дувачка відділення Інна Мороз. Після того як 24 лютого зупинилося серцебиття плода, жінку відправили до обласного перинатального центру.

— Міряли, слухали, але серденько вже не билося, — пригадує Олена. — Я ледь сама не померла. В грудях стисло, забракло повітря.

У лікарню до Рівного подружжя діставалося власним автомобілем — 55 км.

— Нам навіть "швидку" не знайшли. Лікарка сказала: "Їдьте на область. А я не Бог, більше нічого не можу зробити", — згадує Юрій. — Дорогою дружині зробилося зле. У лікарки, яка з нами їхала, аптечки не виявилося. У перинатальному центрі в Рівному викликали пологи. Донька з'явилася на світ мертвою. Важила більше як 2,5 кілограма. Сказали, що задихнулася в утробі. Аби не стримували її народження, була б живою. Жодних патологій не мала. Ми з дружиною не можемо оговтатися. Коли повернулися додому, син спитав, де наша Євочка. Не знаємо, як йому пояснити, що сталося.

Ягодки виховують сина 8-річного Богдана. Олена до декрету працювала в магазині продавцем. Чоловік їздить на заробітки до Польщі.

— У дівчинки розвинулася гіпоксія (зниження вмісту кисню в організмі. — ГПУ), — каже Вікторія Єнікеєва з Рівненського обласного перинатального центру. — Коли саме почався цей процес і чи можливо було вчасно вжити заходів для порятунку немовляти — питання до лікарів в Острозі. До нас жінка поступила з мертвим плодом.

Інна Мороз на дзвінки не відповідає. В лікарні кажуть, ситуацію коментувати рано — триває службова перевірка.

Ягодки звернулися до поліції та прокуратури. Відкрите провадження за неналежне виконання медиками професійних обов'язків. Призначені судово-медичні експертизи, досліджують документи у медичному закладі. Родина хоче, аби завідувача пологового відділення звільнили.

Зараз ви читаєте новину «Олені Ягодці дві доби стримували пологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути