неділя, 25 березня 2007 16:57

Олена Пащенко отруїлася після загибелі коханого

  Літо 2006 року. Вінничани Олена Пащенко та Віталій Пивовар в одному з барів міста. Це фото надане знайомими братів Пивоварів, які побажали залишитися невідомими
Літо 2006 року. Вінничани Олена Пащенко та Віталій Пивовар в одному з барів міста. Це фото надане знайомими братів Пивоварів, які побажали залишитися невідомими

Доньку вінницьких бізнесменів 24-річну Олену Пащенко поховали 4 березня на старому міському кладовищі. Воно закрите для захоронень, тому родичам довелося отримати спеціальний дозвіл від мера Вінниці Володимира Гройсмана. На похороні були і міський голова, і губернатор Олександр Домбровський.

Олена наковталася пігулок за три тижні після смерті коханого — 30-річного вінницького підприємця Віталія Пивовара.

— Это была первая любовь Лены, — каже 42-річна старша Оленина сестра Наталія Гассиб. — Она была романтиком. Читала "Ромео и Джульетту" в оригинале, на английском. Эта книга всегда была у нее на столе.

Пащенки — відомі у Вінниці бізнесмени. Їхня старша донька Наталія здавна товаришує з дружиною губернатора Іриною Домбровською й одружилася з підприємцем Камалєм Гассибою, який має у Вінниці кілька магазинів сантехніки. Молодша Олена після факультету іноземних мов педуніверситету працювала менеджером на фірмі Гассиба — налагоджувала зв"язки з зарубіжними партнерами. Приміром, домовлялася про закупівлю товару в Одесі й продаж його в Україні чи інших країнах.

Рік тому Олена познайомилася з підприємцем Віталієм Пивоваром, який зі своїм 26-річним братом Юрієм купували в Одесі та Хмельницькому одяг і продавали його через власні точки у Вінниці. Справи братів були на підйомі. Півроку тому Віталій взяв у кредит новий "опель" за $25 тис.

Останні півроку Олена й Віталій були разом навіть тоді, коли чоловік ішов до банку платити за кредит. Після Нового року Віталій зняв у центрі Вінниці однокімнатну квартиру за $250 і перевіз туди свої та Оленині речі. Спільне життя мало перевірити їхні почуття, кажуть знайомі.

Віталій із простої родини. Його батько-пенсіонер багато років пропрацював у міліції, проте до високих чинів не дослужився. Мати Тамара Трохимівна — медичний працівник. Віктор закінчив Вінницьку сільськогосподарську академію, а Юрій — політех.

Того вечора Олена прийшла з роботи раніше. Коли відкрила квартиру, побачила два трупи — Віталія та його брата Юри. На кухні стояли три чашки з чаєм.

Дотепер про останні хвилини життя хлопців немає однозначної інформації. Як повідомив слідчий Замостянської прокуратури Вінниці Олександр Сивак, причини смерті братів "не кримінального характеру". Смерть настала в результаті зупинки серця. Слідство розглядає й версію самогубства.

Шепотіла, що не хоче жити без Віталія

— Місцеві газети пишуть, що сини померли через передозування героїну, — каже мати братів Пивоварів Тамара Трохимівна. — Повірте, вони не наркомани. У мене були чудові хлопці, спортсмени. Юра бігав уранці. Хазяїн квартири каже, що не зміг знайти другого ключа від вхідних дверей. Хтось же замкнув двері ззовні? Чому міліція на це не звертає уваги?

Правоохоронці стверджують, що в інтересах батьків інформація про обставини смерті братів є таємницею. У прокуратурі наполягають на тому, що смерть не була  насильницькою.

Після смерті братів орендовану квартиру опечатали. За кілька днів сусіди подзвонили батькам загиблих і попросили приїхати за розкиданими в коридорі речами Віталія й Олени.

"Вона була як Божий ангел, — каже про Олену мама загиблих хлопців Тамара Трохимівна. Сиве волосся жінки прикриває темна шовкова хустка. — Останні тижні приходила до мене й казала, що треба читати Біблію. Треба пошити мені чорний костюм".

В автобусі Олена сіла поруч із труною Віталія й попросила не закривати кришку, аби побути з ним довше.

— Шепотіла, що не хоче жити без Віталія, — плаче Тамара Трохимівна. — Постійно думала про нього — й удома, й на роботі.

Рідні намагалися не залишала жінку одну ні на хвилину.

На початку березня, за три тижні після смерті братів, мати Олени відзначала свій день народження. Сім"я зібралася в будинку Наталії. Гассиби живуть у Старому місті — районі Вінниці, забудованому сучасними котеджами. Разом із гостями за столом сиділа Олена. Потім сказала, що погано почувається. Пішла до сусідньої кімнати й випила кілька упаковок маминих таблеток від серцевої аритмії. Коли їй стало погано, попросила в мами вибачення, сказала: "Хочу бути з Віталієм". Чотири години за її життя боролися кращі лікарі міста, але серце не витримало.

Сестра Наталія просить не писати про Олену.

— Мы с мужем католики, — пояснює. — После смерти душа человека мытарствует и проходит сорок кругов ада. Мы молимся за спасение души Леночки и не хотим, чтобы до 40 дней со дня смерти тревожили ее память.

Будинок Пащенків по-сусідству з будинком, у якому живе губернатор області. Олена дружила з донькою губернатора Тетяною Домбровською. Торік була в неї на весіллі дружкою.

— Журналісти пов"язали трагічне кохання Лєни з нашою сім"єю. Покійних братів назвали організаторами "вінницького наркотрафіку", — каже дружина губернатора Ірина Домбровська. — Але ж наша донька живе в Києві. Вона закінчила інститут міжнародних відносин й одружилася з киянином. До нас із чоловіком приїжджає лише в гості. А Лєночка — чисте, невинне дитя. Коли вона побачила два трупи, один із яких — її коханий, то не змогла справитися зі страшною психічною травмою.

Зараз ви читаєте новину «Олена Пащенко отруїлася після загибелі коханого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути