Ексклюзиви
субота, 13 вересня 2008 07:13

Олександрові Романову сусіди зруйнували хату

— Погріб біля хати розваляли строїтєлі, — плаче 90-річна киянка Зінаїда Романова. — Тільки двері лишилися. Пропала вся консервація.

Із Зінаїдою Миколаївною зустрічаємося в будинку на вул. Козацькій, 57 столичного мікрорайону Виноградар. Її будинок — на два господарі. На початку літа сусіди продали свою частину — кімнату з окремим входом. Кажуть, за мільйон гривень. Нові власники знесли зі свого боку капітальні стіни й вирили котлован під нове будівництво.

— У кімнаті, що межує із сусідською, стеля пішла тріщинами, обвалилася, — скаржиться син господині Олександр Романов, 54 роки. — Сусіди не попередили, що руйнуватимуть. Найняли будівельників з Молдавії, ті все знесли. Ми викликали міліцію, але дільничний не захотів вмішуватися.

Земельну ділянку площею 12 соток отримав Микола Романов, чоловік Зінаїди Миколаївни. Він брав участь у звільненні Києва. Одразу почав зводити будинок.

— Батько був директором цегельні, — згадує Олександр Романов. — Тоді саме відбудовували колгоспи, цегла була потрібна. Кілька голів колгоспів, з якими працював батько, отримали звання Героїв Соцпраці. А батькові дали 10 років в"язниці за зловживання. Суд відібрав дві сотки землі й частину будинку — кімнату площею 20 "квадратів".

У другій половині будинку Романових оселилися сусіди, прибудували окремий вхід.

— Ми мирно прожили років із тридцять, — каже Олександр Миколайович. — А тут сусід задумав продати свою кімнату за мільйон гривень. Таких грошей я не мав.

Продав кімнату за мільйон гривень

Згідно з договором купівлі-продажу, новим сусідом родини стала киянка Олена Човган. Жінку тут не бачать. Спілкуватися вона відмовилася.

— Вона лише посередник, — переконаний Романов. — Наш новий сусід — Дмитро Казаков. Я з ним тричі розмовляв. За перешкоджання будівництву він подав на мене в суд. Він, правда, каже, що теж посередник.

Дмитро Казаков — депутат Київради попереднього скликання. Працював у комісії із земельних питань. Пройшов в депутати за списками партії "Громадський актив Києва". Нині є акціонером "Київенерго", входить до Наглядової ради підприємства.

— Казаков може все, — зітхає Олександр Миколайович. — Зведе будинок, викличе пожежників і скаже, що йому потрібен під"їзд. От мою землю йому й віддадуть. Може "нарізати" від моєї земельної ділянки по п"ять метрів так званої санітарної норми. Адже за Земельним кодексом навколо будинку має бути кількаметрова територія. Забере мою землю безплатно та й усе.

"ГПУ" вдалося зв"язатись із секретаркою Дмитра Казакова Іриною. Вона пообіцяла, що Дмитро Юрійович зв"яжеться із газетою. Однак він не телефонував.

Зараз ви читаєте новину «Олександрові Романову сусіди зруйнували хату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути