Ексклюзиви
вівторок, 05 березня 2013 00:30

Олександра Суменкіна винесли з ізолятора в комі

Автор: Фото з архіву родини Суменкіних
  Чернівчанин Олександр Суменкін був інсулінозалежний і постійно тримав при собі шприц-ручку з ліками. Однак під час нападу не завжди встигав зробити укол
Чернівчанин Олександр Суменкін був інсулінозалежний і постійно тримав при собі шприц-ручку з ліками. Однак під час нападу не завжди встигав зробити укол

У реанімації Чернівецької обласної лікарні 27 лютого помер 29-річний Олександр Суменкін. Напередодні у комі його привезли зі слідчого ізолятора, де сидів півтора року.

— Сашу убили, — плаче його матір 48-річна Тетяна Суменкіна. — Он полторы недели лежал в камере, не ел, ни пил, не реагировал абсолютно ни на что. Я просила тюремщиков: отвезите его в больницу, умрет же. Отвечали, что Саша симулирует, с ним все нормально. Когда впал в кому — спохватились, но было уже поздно. Врач в реанимации мне так и сказал: "Он уже не жилец, прощайтесь".

Олександра виховувала мати. Батька вбили, коли хлопцеві було 10 років. З 1996-го він хворів на цукровий діабет, мав тяжку форму, був інсулінозалежний. На офіційну роботу його не брали. Отримував пенсію з інвалідності та додатково ночами працював таксистом. 13 вересня 2011 року його затримали. Начебто у складі організованої групи вкрав техніки на 3 млн грн.

— Я передавала Саше инсулин, при нем всегда была шприц-ручка, — продовжує Тетяна Федорівна. — Но когда начинался приступ, он не всегда успевал уколоть себя. Как ни кричал — врачи не приходили.

До лікарні Суменкіна привезли увечері 26 лютого. Родичам зайти не дозволяли. Уранці 27 лютого матір пустили на кілька хвилин, і Олександр помер. Причиною назвали запальні процеси через тривалу хворобу.

— В ізоляторі хворим туго, — каже "ГПУ" киянин, який провів там два з половиною роки. — Навіть якщо стався напад, лікарі не підходять. Тільки за гроші. А якщо і приходять, то часто п'яні. Зрешетять руку, бо не можуть попасти голкою у вену. "Швидку" до ізолятора не пускають. Для цього треба взяти дозвіл начальника. А якщо напад стався вночі, то начальника не будитимуть. Виклик "швидкої" для працівників СІЗО — велика проблема, тому на скарги хворих арештантів не реагують.

1 березня Олександра поховали.

— Його як інсулінозалежного щодня обстежували лікарі ізолятора, на медичне обслуговування він не скаржився, — запевняє Андрій Лесь, лікар відділу Департаменту пенітенціарної служби Чернівецької області. — Брали аналізи. Погіршення здоров'я не фіксували. Наслідки тривалої недуги важко діагностувати за життя. Йому погіршало раптово.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Суменкіна винесли з ізолятора в комі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути