четвер, 22 листопада 2012 05:45

Олександра Купчинського скалічили у міліції

Перелом носа, струс мозку і забій грудей отримав 27-річний Олександр Купчинський у Житомирському райвідділі міліції, куди прийшов як свідок.

— Зараз не виходжу з хати, — каже телефоном Олександр Купчинський. — Бо ж тільки вийду — підкинуть якісь наркотики або зброю.

Олександр живе в Житомирі, працює різноробом. У липні знайомий Віталій Котвіцький попросив його приглянути за хатою у селі Тетерівка Житомирського району.

— Я приїжджав туди вечером, кормив собак, ночував. Рано їхав на роботу, — згадує Олександр. — Як Віталік приїхав з отпуска — дав мені 400 гривень. І все.

Господар помітив, що з будинку зник золотий ланцюжок. Заявив у міліцію. Там порушили кримінальну справу. Уранці 3 листопада запросили Купчинського засвідчити.

— Зразу кажуть: признавайся, це ж ти вкрав. У хаті купа твоїх отпечатків. Завели в комнату, де було двоє. Один щось писав, а другий каже: "Розказуй, як крав!". Я не крав кажу. То один устав, угатив мене в груди, що я впав на стілець. Потім — знову, в носа. Потекла кров. Потім завели ще одного, нашого спільного знайомого Сергія Шевчука. Він теж ходив у хату Віталіка. Міліціонери пробили, що Сергій ще у червні здав того ланцюжка у ломбард, а я охраняв у липні. Поняли, що я тут ні при чому. Сказали, що відпустять, якщо я напишу, що на мене з боку міліції не було тиску. Я все підписав і вийшов.

З райвідділу Олександр пішов до лікарні, де зафіксували побої. Потім написав скаргу до районної та обласної прокуратур.

— Після того до нас прибігали ті менти, просили забрати заяву, гроші давали. Мамка питає: "А що б ви зробили з тою людиною, яка побила б вашу дитину?" — "Убили б, кажуть", — згадує Олександр.

Деталі побиття Олександра зараз з'ясовує районна прокуратура.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Купчинського скалічили у міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути