четвер, 03 лютого 2011 10:07

Олександр Шаткевич проломив дружині череп

Автор: Фото з архіву Галини Шаткевич
  Олександр Шаткевич із дружиною Інною, сином Владиславом і племінницею зустрічають 2011 рік
Олександр Шаткевич із дружиною Інною, сином Владиславом і племінницею зустрічають 2011 рік

Деcятий день у реанімації лікарні міста Біла Церква на Київщині лежить 32-річна Інна Шабала. Її побив співмешканець Олександр Шаткевич, 38 років. Проломив череп.

— Усе від доброжелатєлєй, — каже 35-річна Наталія Шаткевич, сестра Олександра. — Наговорили Саші, що його жінка гуляє. А він ревнивий — страшне. Постоянно казав: "Як не будеш зі мною, то не будеш ні з ким".

Олександр з Інною живуть у селищі Гребінки. Мають сина 10-річного Владислава. Мешкають у хаті з матір'ю та сестрою чоловіка й Інниним батьком.

— З самого начала погано живуть, — говорить 64-річна Галина Шаткевич, матір Олександра. — Він її узяв у 15 років. Не розписувалися. Родився хлопчик. Потім заболів воспалєнієм льогкіх і помер. Після цього вони розійшлися. Потім знову зійшлися, народився Владік. Сашко як вип'є — так і скандалить, б'є її. А вона все терпіла, прощала. Який не є, каже, а батько дитині. В жизні нічого хорошого не бачила.

Олександр постійно ревнував дружину.

— Десь задержалась — скандал, — каже його сестра. — Хоч у Інни ні до Сашка, ні тепер не було нікого. Він же її взяв ще у школі.

Увечері 24 січня Олександр прийшов додому п'яний і злий.

— Інна сиділа біля груби, — згадує Галина Степанівна. — А тут Саша її з ноги. Поленяку схопив і по голові. Тут свекор: "Саша, шо ти робиш?". Нічого не робив, а треба було до сусідів бігти. Доки невістка не вирвалася, втікла до сусідки. Відвезли її в нашу лікарню, тоді — на Білу Церкву. Сашко сидів у хаті, коли міліція приїхала. Поленяку сховав.

Чоловіка заарештували. Матір його не виправдовує.

— Хоч він і мій син, але садист, — вважає Галина Шаткевич. — Я казала Інні: кинь його, падлу. Вона дуже хороша дівчина. Подільчива, роботяща, хазяйка. Даже ругалися на неї, що постійно всім усе позичає. Пострадала за свою доброту. За те, що питалася зберегти сім'ю. А він її не цінив: така-сяка, того дай, те зроби. Інну з дєтства ніхто не обіжав, батьки її ніколи навіть не шльопнули.

Олександр працював каменярем. Його затримали. Міліціонери чекають висновків судово-медичної експертизи. Владислав другий рік живе у Таращанській школі-інтернаті для дітей з особливими потребами. Має каліцтва після того, як його побив батько.

— Може, є люди, які допоможуть Інні, — говорить Наталія Шаткевич. — У неї дуже тяжола черепно-мозкова травма, удалили гематому. Її треба спасать, бо дитина буде сиротою. 500–700 гривень треба в день на капельниці.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Шаткевич проломив дружині череп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути