субота, 26 квітня 2008 07:10

Олександр Матвійчук шукає доньку

Автор: фото із домашнього архіву Олександра Матвійчука
  Олександр Матвійчук з донькою Аліною в Одесі. Чоловік до восьми років виховував дівчинку сам, нині суд віддав її матері
Олександр Матвійчук з донькою Аліною в Одесі. Чоловік до восьми років виховував дівчинку сам, нині суд віддав її матері

— Колишня дружина вкрала у мене доньку, — скаржиться 43-річний Олександр Матвійчук із Одеси. — Більше місяця я не знаю, де вони.

Протягом трьох років Матвійчук судиться із колишньою дружиною Іриною, 37 років. Не можуть вирішити, з ким житиме донька 9-річна Аліна.

Олександр за професією художник. Має фірму, яка займається ремонтом побутової техніки та автомобілів. З Іриною жили в сусідніх під"їздах будинку по вул. Лузанівській. Чоловік — у власній квартирі, жінка — з батьками та донькою від першого шлюбу. Зустрічалися 8 років.

— Іра завагітніла у 1999-му, — згадує чоловік. — Ми розписалися. Я був щасливий, ледь вмовив дружину не робити аборт — вона не хотіла дитини.

Ірина працювала продавцем на ринку. За два роки після одруження покинула чоловіка з донькою. Офіційно розлучилася за 4 роки. Тоді ж почала вимагати дівчинку, зверталася до суду. Перший суд підтримав батька, два інших — матір.

— Суворівський райсуд та Апеляційний суд Одеси винесли замовні рішення, — впевнений Матвійчук. — Аліна не хоче до мами, а вони її навіть не слухали. Керувалися аудіозаписом, на якому дитина волає, що боїться мене. Але на плівці не Алінин голос!

У квітні Олександр приїхав до Києва. Написав скаргу до Верховного суду.

— Може, хоч тут до когось достукаюсь, — зітхає. — Бо в Одесі на мене не звертають уваги. Хочу побачити доньку, поговорити з нею. Я ж її виняньчив із пелюшок, ми були нерозлучні. Довелося самому вивчати усі дитячі болячки, потреби, бо Іра покинула нас у найпотрібніший момент.

У разі поразки чоловік планує звернутися до Європейського суду. Показує відеосюжет із донькою та дружиною. Ірина — усміхнена блондинка з розпущеним волоссям. Каже, що любить доньку. "Вона мені не матір!" — каже дівчинка у камеру.

— Це радянський стереотип, що після розлучення дитина має бути з матір"ю, — підтримує Матвійчука голова Міжнародного союзу мужніх татусів Євген Коновалов. — Треба враховувати інтереси дитини. Наш психолог обстежував дівчинку й встановив, що батько в її житті займає домінуючу позицію. Джерелом сімейної теплоти Аліна вважає бабусю — матір Олександра. Чоловік хоче забрати дитину, а дружина — помститися йому. Від цієї боротьби страждає дівчинка.

Де Ірина зараз — сусіди не знають.

— За Аліною вони обоє трусяться, — кажуть про Олександра й Ірину сусіди. — Хоч Іра якась вітряна. Якоюсь болячкою хворіла, заразила Сашу з малою. Батьки ненавидять одне одного й настроюють доньку. Малу крадуть один в іншого, ще й міліцію викликають.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Матвійчук шукає доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути