четвер, 30 вересня 2010 05:43

Олександр Гуменюк витягнув із колодязя 2-річну Юлію

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Юлію Медяну із села Дашківці Літинського району Вінниччини з криниці завглибшки 20 метрів урятував Олександр Гуменюк. Після пережитого дівчинка часто прокидається вночі, плаче
Юлію Медяну із села Дашківці Літинського району Вінниччини з криниці завглибшки 20 метрів урятував Олександр Гуменюк. Після пережитого дівчинка часто прокидається вночі, плаче

У селі Дашківці Літинського району Вінниччини 2-річна Юлія Медяна впала в криницю. Її врятував сусід Олександр Гуменюк.

— Проїжджав біля воріт, коли побачив, як біля криниці гралися діти, — каже 38-річний Олександр.

— Колодязь накритий куском металу, а по ньому стрибає дівчинка. Я вийшов насварити їх. Підхожу до забору. Чую дитячий крик. А в криниці швидко закрутиться корба.

Глибина колодязя близько 20 м. Олександр кинувся додому за мотузкою, щоб спуститися до дитини. Олександр, старший брат Юлії, побіг кликати матір.

— Цепок, на якому було відро, дуже слабенький. То я взяв удома мотузок, прив"язав його до криничного стовпця, обв"язався ним і почав спускатися, — розказує Олександр Гуменюк. — Прибігла Тетяна, мати Юлі. Збиралася лізти в колодязь по цепку. Я їй крикнув бігти когось кликати на допомогу. Спускатися було страшно. Але чув дитячий плач на дні колодязя. Зліз десь до середини, як Юля замовкла. Злякався, що не встигну. Поняв, що мала пішла під воду. Доліз до води, одною рукою тримаюся за мотузку, іншою намацую голову дівчинки. Витягнув її за голову, перевернув ногами догори, щоб з неї вийшла вода. Дитина почала пирхати і випльовувати воду. Я одною рукою тримаю її, другою тримаюся за мотузку. Пробував ногами дістатися дна, але не зміг — вода дуже холодна. За кілька хвилин стало важко дихати, почала крутитися голова. Думав, що не втримаємось і разом потонемо. Просиділи ми так хвилин із 15.

У той день, 12 вересня, в селі були похорони, ховали 75-річного Василя Клименка. Усі люди з вулиці пішли на похорон.

— Танін чоловік Микола Медяний копав яму покійнику, Таня поралася в хаті, — розповідає Тетяна Клименко, сільський голова Дашківців. — Людей на вулиці практично не було.

Витягували Олександра Гуменюка з дитиною сусіди: Наталя та Тетяна Астафот, Олег Олійник, Віра і Валентин Токарі.

Одною рукою тримаюся за мотузку, другою намацую голову дівчинки

— Коли витягнули, усі кинулися до Юлі, а Сашко весь мокрий із мотузком пішов додому, — продовжує Тетяна Клименко. — Він — хороший чоловік, добрий. Возить яблука на "Поділля" (підприємство з переробки сільгосппродукції у Вінниці — "ГПУ"). 13 років живе з жінкою Іриною, своїх діток не мають.

— Перед тим мені снилося, що моя доця померла, — розповідає Тетяна Медяна, 35 років. — Стою збоку, дивлюся на неї, а вона вся така спокійна лежить. Якби не Саша, не було б моєї донечки. Юля тепер часто просипається вночі, плаче. Злякалася.

У Медяних двоє дітей: Олександр і Юлія. Жінка в декретній відпустці по догляду за дитиною. До того працювала в їдальні куховаркою. Микола — на пенсії за інвалідністю.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Гуменюк витягнув із колодязя 2-річну Юлію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути