вівторок, 25 вересня 2018 07:05

Олега Михайлика знайшли пораненим сусіди

Автор: www.facebook.com/Михайлик Олег
  Одесита Олега Михайлика поранили неподалік будинку, де мешкає з дружиною. У лікарню його забрали в стані клінічної смерті
Одесита Олега Михайлика поранили неподалік будинку, де мешкає з дружиною. У лікарню його забрали в стані клінічної смерті

В Одесі стріляли в 43-річного Олега Михайлика 22 вересня. Він активіст і керівник міської організації партії "Сила людей". Напад скоїли близько 22:00 біля будинку №6 на вул. Осипова, де Михайлик мешкає з дружиною.

— Знаем только, что у него была встреча с неизвестным человеком. Он позвонил жене и сказал, чтобы она не волновалась, — розповідає голова обласної організації партії "Сила людей" Ігор Бичков. — А через 7 хвилин їй зателефонували сусіди і повідомили, що він лежить поранений у дворі.

Михайлик отримав проникаюче кульове поранення в грудну клітку. Втратив багато крові. У міську лікарню №1 його доставили в стані клінічної смерті. Лікарям удалося стабілізувати стан потерпілого, наступного ранку він прийшов до тями. Що трапилося — не пам'ятає.

— Пулю не извлекли, но распрямили легкое и откачали кровь, — каже громадська активістка Ірина Яроцька, 53 роки. — Стабілізують стан, піднімуть тиск, і все буде добре.

Олегу Михайлику надали охорону.

Останній рік він активно виступав проти міської влади Одеси та керівництва місцевої поліції. 22 вересня брав участь в акції проти незаконної забудови на Ланжероні біля дельфінарію, яку веде депутат міськради Андрій Кисловський. У політичній партії "Сила людей" вважають, що напад пов'язаний із громадською діяльністю Олега. Слідство перевіряє цю версію. Справу розслідують як замах на умисне вбивство.

22 вересня в Запоріжжі до лікарні зі струсом мозку потрапив громадський активіст 36-річний Сергій Лукін. Розслідував тендерні закупівлі в елітному селищі Кушугум. Останнім часом отримував погрози, каже.

— До лікарні з тілесними ушкодженнями звернулися двоє чоловіків: громадський активіст та 43-річний представник підрядної організації, — каже Катерина Людвіг з обласної поліції. — Після їх допиту встановлили, що в селищі Кушугум Запорізького району підрядна компанія встановлювала загорожі біля контейнерів для сміття. Через це в громадського активіста виникла сварка з представником будівельної організації, яка переросла в бійку.

У Кривому Розі на Дніпропетровщині в суботу напали на волонтера Артема Мороку. Двоє невідомих постукали в двері його квартири. Коли відчинив — почали бити. У чоловіка зламаний ніс та травма голови. Нападників шукає поліція.

Зараз ви читаєте новину «Олега Михайлика знайшли пораненим сусіди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути