четвер, 09 липня 2020 06:30

"Одяг зліз зі шкірою"

В Одеському опіковому центрі померла 5-річна Катерина із села Карабанове Захарівського району в ніч на 3 липня. Мала опіки 35% тіла четвертого ступеня. Обгоріла, коли гралася сірниками й підпалила себе вдома 30 червня. Мати викликала "швидку" наступного дня.

— Дівчинка бавилася сірниками в хаті. Була в синтетичній майці, що загорілася. Мати поралася на городі. Прибігла на крик. І зробила найбільшу помилку — кинулася роздягати дитину. Одяг зліз зі шкірою, — розповідає волонтерка Катерина Ножевнікова, 43 роки. — Потім накрила доньку мокрим рушником, і все. Каже, вона заснула. Підозрюю, що знепритомніла від больового шоку. Бо заснути з такими опіками навряд чи можна. Аж на ранок мати викликала "швидку". Пояснила, що позичала в сусідів гроші на лікування. Був утрачений час. Медики виявилися безсилі.

Дівчинку з дому доправили спочатку до районної лікарні. Потім санавіацією — в обласну.

— Була у тяжкому стані, але при свідомості. Відповідала на питання медиків і поліцейських, — каже анестезіолог Захарівської райлікарні, який приймав дівчинку.

Дитина з багатодітної родини.

— Мати виховує трьох дітей сама. Є ще старші хлопчик і дівчинка — 7 і 9 років. Батько приїжджає раз на два роки. Виплата від держави — 4200 грн на всіх дітей. Жінка порає великий город, господарку, аби мати щось на прожиток. Тому діти й були самі, — додає Катерина.

Загибель дитини розслідують поліцейські. Справу відкрили за статтею "Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною".

Зараз ви читаєте новину «"Одяг зліз зі шкірою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути