Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2012 06:00

Новобудову зруйнував вибух газу

Автор: Фото: Поліна РОМАНОВА
  Зруйнований будинок підприємця Олега Мороза у райцентрі Немирів Вінницької області. Чоловік зводив його 16 років. Щойно завершив, зареєструвати і застрахувати від нещасних випадків не встиг
Зруйнований будинок підприємця Олега Мороза у райцентрі Немирів Вінницької області. Чоловік зводив його 16 років. Щойно завершив, зареєструвати і застрахувати від нещасних випадків не встиг

Зранку 29 лютого у райцентрі Немирів на Вінниччині вибухнула нова двоповерхівка на вул. Яблуневій. Половина будинку впала, решта стін ледь стоять. Усередині був господар 41-річний Олег Мороз.

— Три мужчини жили — котик, собачка й Олєг. Ротвейлер живий, забрали звідси. А кота десь немає, — дивиться на руїни 60-річний Віктор Мороз, батько господаря.

Відчувається їдкий запах горілих будматеріалів. Сніг навколо чорний.

Через дорогу сусідка в білому береті змітає побите скло. Говорити не хоче. Неподалік гомонять сусіди.

— Слава Богу, на Олєгу ні царапинки.

— У нас від волни всі вікна в хліві повилітали. Думала, війна або завод зірвався.

— Не з нашим щастям. Але ото був би горілчаний дощ. Тільки тазіки підставляй, — сміється чоловік років 50.

Вул. Яблунева — в елітному мікрорайоні Поле Чудес на околиці. Неподалік — горілчаний завод "Немірофф". Там переважно нові двоповерхівки. Поряд ставок та гай. Обійстя Мороза межує із будинком співвласника горілчаної компанії Олександра Глуся.

В обід дев'ятеро чоловіків відбирають з уламків цілі цеглини й носять на купу до паркану. Серед них і господар Олег Мороз. Він приватний підприємець, тримає кілька міських таксі. Розлучений, донька навчається у столиці. Дім зводив 16 років. Закінчив внутрішні роботи, привіз меблі, священик освятив оселю.

— Я тут толком не жив. Робив видимість, що ночую, щоб не обікрали. Сьогодні проснувся, пішов умиватися. Помню, відкрутив кран з гарячою водою. Через минуту будинком немов підкинуло. Усе затряслося. Такий був шум, як-то небо впало мені на хату. Я спочатку ліг і накрив голову руками. Коли стихло, почав виходити. Далі ви самі все бачите, — Олег Мороз на вигляд спокійний. — Припускаю, зірвався балон у підвалі. Я ним прогрівав свою "шкоду". Певно, він пропускав газ. Там же у підвалі стоїть насосна станція, що воду качає з колодязя. Коли я відкрутив воду, включився насос. Іскра запалила газ.

За парканом рятувальники складають протоколи.

— Поки що важко сказати, що стало причиною. Чи це балон, чи витік природного газу. Але видно, що сила вибуху була потужна, бо уламки знайшли за 70 метрів. Позривало листи із сусідського забору, шибки повилітали. Хвилю стримав кам'яний паркан. Інакше сусіди постраждали б більше. Он лежить велика бетонна брила. Це цоколь гаража, — розповідає 35-річний Олександр Кутовий з обласного управління МНС.

Будинок був незастрахований, господар не встиг його зареєструвати.

Зараз ви читаєте новину «Новобудову зруйнував вибух газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути