четвер, 07 червня 2012 06:15

Нерухомість киян Добровольських відбирали іменем України

Автор: фото: Юрій ПОЛІЩУК
  Вікна приміщення родини Добровольських на столичній вулиці Оболонська набережна, 15 завішані матеріалами справи та копіями судових рішень. Власники мають на меті захищатися
Вікна приміщення родини Добровольських на столичній вулиці Оболонська набережна, 15 завішані матеріалами справи та копіями судових рішень. Власники мають на меті захищатися

Третій рік родина киян Добровольських намагається відстояти свою власність. Вони інвестували 3 млн грн у приміщення на вул. Оболонська набережна, 15, але раптом побачили на дверях чужі замки. Виявилося, що на підставі рішення суду та фіктивних угод інші особи переоформили документи на право власності та заволоділи майном Добровольських. Схема з відбирання житла спрацювала за участю громадянина Росії на прізвище Мельник.

Вікна за адресою Оболонська набережна, 15 заклеєні матеріалами справи і копіями судових рішень. На дверях — транспарант: "Захищаюся від рейдерів!"

— У нас на руках кілька судових рішень на нашу користь, — каже Петро Добровольський. — Але їх оскаржують представники "добросовісних власників". Перший учасник шахрайської схеми з відбирання нашого приміщення вже за ґратами. Це людина, яка за 400 доларів поставила підпис під фіктивними документами. Однак основні учасники шахрайської схеми досі почуваються безкарними. Члени угруповання перепродували наше майно нишком: від одного посередника — іншому, щоб потім ускладнити його повернення і створити видимість законного придбання нерухомості. Виглядає все неприховано і абсурдно від самого початку: На підставі рішення від 7 грудня 2009 року Червоногвардійського районного суду міста Макіївка Донецької області 11 грудня 2009 року, суддя — Ростислав Маркєлов, комунальне підприємство "Київське бюро технічної інвентаризації" реєструє право власності на належне мені майно за не відомою мені особою — Міньком Володимиром Олександровичем.

На реєстрацію до БТІ міста Києва це судове рішення було подане також 7 грудня 2009 року, тобто день у день. Це, на моє переконання, свідчить про наявність посадових злочинів як у діях судді Маркєлова, так і в діях працівників БТІ Києва. Розписка про одержання невідомо ким трьох примірників цього рішення датована 18 грудня 2009 року, тобто через тиждень після реєстрації в БТІ міста Києва.

Суддя Маркєлов за три дні розглянув справу без участі сторін, ігноруючи всі можливі норми права і Конституції України, "провів" 7 грудня 2009 року два засідання — попереднє о 9.00, і о 13.00 — основне, виклав рішення на трьох сторінках, допустив його негайне виконання (рішення у матеріалах Макіївської справи не містить вказівку про його негайне виконання). І того ж дня, 7 грудня 2009-го, рішення "опинилося" в БТІ міста Києва. Звукозапис процесу дивом не зберігся, про що секретар судді Маркєлова склала доповідну. Однак із її тексту можна дійти висновку, що документ писав чоловік. Ми виплатили забудовникові всю суму. Факт шахрайства встановлений. Злочинне рішення судді Ростислава Маркєлова — скасоване. Питання про звільнення цієї людини з посади за порушення присяги має розглянути Вища рада юстиції України. Тим не менш, судові розгляди тривають.

— Якщо прийде загарбник із майже справжніми паперами на право власності — отримає жорстку відсіч. Свого майна шахраям ми не віддамо, — кажуть Добровольські.

Зараз ви читаєте новину «Нерухомість киян Добровольських відбирали іменем України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути