пʼятниця, 18 листопада 2011 00:15

Напередодні загибелі Оксана Гончаренко вибирала весільну сукню

Автор: Фото з сайту www.vkontakte.ru
  Оксана Гончаренко з міста Кременчук Полтавської області стояла на острівці безпеки, як на неї на повній швидкості налетіла чорна ”Шкода Октавія А5”
Оксана Гончаренко з міста Кременчук Полтавської області стояла на острівці безпеки, як на неї на повній швидкості налетіла чорна ”Шкода Октавія А5”

20-річна Оксана Гончаренко з міста Кременчук Полтавської області увечері 11 листопада переходила вул. 60-річчя Жовтня. Йшла пішохідним переходом біля зупинки "Водоканал". Зупинилася на острівці безпеки.

Раптом на повній швидкості на неї налетіла чорна "Шкода Октавія А5". Відкинула її під колеса зустрічного "Деу Ланоса". Оксана Гончаренко загинула на місці. "Шкода" зупинилася за 20 м. З-за керма вийшов капітан водної міліції 27-річний Олександр Зюбаненко, рідний брат начальника міського відділу міліції Сергія Зюбаненка. "Я пішов додому", — сказав і пішов. Згодом його повернули на місце аварії.

— Свідки казали, що та "шкода" летіла десь 140 кілометрів на годину, — говорить родич загиблої. Просить не називати його імені та прізвища, боїться тиску міліції. — Перед тим обігнала дві машини, вилетіла на пішоходку. Оксанку відкинуло метрів на 20. Слідом її вдарив "ланос". На похороні її ледь упізнали.

Прокуратура порушила кримінальну справу, провели кілька експертиз. За їх висновками Олександр Зюбаненко був тверезий. Місцеві упевнені, що п'яний.

Сергій Зюбаненко підтверджує, що за кермом "шкоди" був його брат. Після аварії змусив того написати рапорт на звільнення. На час розслідування хотів узяти відпустку, але керівництво з області не дозволило.

— Весь Кременчук знає, що міліціонера прикривають, — розповідає родич загиблої. — Батькам навіть не казали його імені. Після аварії до нас вийшов начальник міліції із замом. Пропонували оплатити похорон та обід. Ми відмовилися. Наступного дня до Оксаниної мами привезли священика. Той розповідав, що у водія двоє малих дітей, він так переживає, що серцевий напад стався. Тиснуть морально. На міліціонерів, які розслідують справу, теж. У справі призначили слідчого, що ніколи таких діл не мав. Усе вішають на водія "деу".

— Хто винен, буде ясно після проведення всіх експертиз і допитів свідків, — каже Юрій Сулаєв з обласної міліції. — Треба вияснити, який колір був на світлофорі, з якою швидкістю їхав водій, від якої машини загинула дівчина.

Оксана Гончаренко здобула у Кременчуці фах перукаря, у Полтаві вчилася на бухгалтера. Працювала у Кременчуці у магазині "Оптовичок". Того вечора раніше відпросилася додому, хотіла зустрітися з друзями. Незадовго до загибелі посперечалася з двоюрідним братом, хто перший зіграє весілля. Напередодні аварії вибирала весільну сукню у крамниці.

— На дорозі Оксана завжди була обережна, — каже 20-річний Сергій Павленко, друг дитинства загиблої. — Коли удвох ходили, постійно спиняла мене, щоб не йшов на червоний.

Зараз ви читаєте новину «Напередодні загибелі Оксана Гончаренко вибирала весільну сукню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути