пʼятниця, 30 серпня 2013 00:30

Напарник маніяка повертає борги по кредитах

Анатолій Онопрієнко вбивав сам, співучасників не було. Під час перших нападів Сергій Рогозін із міста Дніпрорудне Запорізької області допомагав йому позбавлятися тіл.

— Уночі ми зупинилися на дорозі, — Сергій Рогозін згадував події 16 серпня 1996 року. — Анатолій вийшов із машини і пішов. Хвилин через 40 повернувся на жовтій "ладі"-"вісімці". Виходить і каже: "Я тут убив п'ятьох". Я почав кричати, а потім збавив тон. Бо Анатолій стояв напроти з дробовиком і ножем.

Рогозін познайомився з Онопрієнком у спортзалі. Перший займався штангою, другий грав у настільний теніс. Згодом купив в Анатолія "жигулі"-"шістку", опісля разом возили на продаж овочі й фрукти.

Суд визнав Рогозіна співучасником у вбивстві дев'ятьох людей. У момент нападів він чекав Онопрієнка у червоній "дев'ятці" неподалік. До суду Рогозін не здавав напарника. Говорить, що боявся помсти:

— У цивілізованому світі я наважився б на такий вчинок. Але в нашому — ні. Анатолій по духу — мисливець. Куди б ми не їхали, завжди возив із собою рушницю. Побачить зайця чи козу — зупиняється та йде стріляти. І на людей так ходив.

За співучасть Рогозін отримав 12 років колонії суворого режиму. У грудні 2008-го його звільнили. Повернувся до Дніпрорудного. Працює у фірмі, що повертає борги по кредитах. Звинувачення у співучасті не визнає. Додає: винен лише в укриванні Онопрієнка.

— Рогозін каже, що боявся Онопрієнка. Можна вірити, а можна не вірити, але на їх спільному рахунку дев'ять трупів, — розповідає Руслан Мошковський,  адвокат Онопрієнка. — Анатолія могли затримати і раніше, а не тоді, коли на рахунку було 52 людини. Але Рогозін усе знав та мовчав. Розумів: якщо друг попадеться — здасть і його.

Зараз ви читаєте новину «Напарник маніяка повертає борги по кредитах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути