середа, 06 липня 2011 00:45

Начальника ДАІ посадили до в'язниці

Автор: фото: Наталія ТАВАНЕЦЬ
  Начальник Державтоінспекції Черкаської області Микола Сіманчук запевняв, що підлеглих, які взяли хабаря, звільнятиме протягом двох годин. За місяць після призначення його арештували
Начальник Державтоінспекції Черкаської області Микола Сіманчук запевняв, що підлеглих, які взяли хабаря, звільнятиме протягом двох годин. За місяць після призначення його арештували

Вісім років і шість місяців в'язниці з конфіскацією майна отримав 41-річний Микола Сіманчук, екс-начальник Державтоінспекції Вінницької й Черкаської областей. Суд визнав його винним у махінаціях із техоглядом автомобілів і привласненні 500 тис. грн.

Державтоінспекцією Вінниччини Сіманчук керував із 2006-го по 2009 роки. У серпні позаторік його призначили керівником ДАІ Черкащини. За місяць звільнили, звинуватили в організації злочинного угруповання, що видавало водіям підроблені бланки техоглядів.

— Люди отримували підроблені бланки, а платили як за справжні, — каже заступник прокурора Черкаської області Володимир Вегер. — Учасники групи ділили наживу.

У Сіманчука троє дітей: 19-річна Наталя — студентка, двійнята 14-річні Віталій і Надія — школярі. Дружина Валентина — військова, служить у вінницькому гарнізоні.

В органах внутрішніх справ Микола Сіманчук служив близько 20 років. Працював інспектором дорожньо-патрульної служби, інспектором із розшуку, начальником відділу розшуку викраденого автотранспорту.

У період його роботи на Черкащині "ГПУ" вдалося записати інтерв'ю із Сіманчуком.

"Якщо мені стане відомий хоч один факт вимагання грошей із правопорушника нашим працівником, ця людина протягом двох годин буде звільнена. Адже від цього залежить насамперед мій авторитет. Тож, якщо у вас вимагають хабара, дзвоніть на гарячу лінію або приходьте до мене на прийом", — так він відповідав, як боротиметься з хабарництвом.

Зараз ви читаєте новину «Начальника ДАІ посадили до в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути