середа, 27 січня 2010 07:47

На похороні доньки Ольга Дзюба цілувалася з коханцем

Автор: фото з архіву Лариси Зубової
  Лариса Зубова із похресницею Діаною сфотографувалася 7 січня 2010 року. За 10 діб немовля загинуло на ліжку батьків
Лариса Зубова із похресницею Діаною сфотографувалася 7 січня 2010 року. За 10 діб немовля загинуло на ліжку батьків

— Звечора 17 січня я ще годувала хрещеницю груддю, — згадує 34-річна Лариса Зубова із села Гуляйполе Катеринопільського району Черкащини. — А вранці кума приносить свою Діанку ледь теплою. Спасай, каже. Та дитя вже не дихало.

Уночі 18 січня в Ольги Дзюби з Гуляйполя померла донька Діана, шість місяців.

— Не можу Діанку забути, — хвилюється Лариса. Затуляє рота долонею. — Вона щоночі мені сниться. Ніби йде її похорон, багато людей і вінків! Люди кажуть: це Діанка на мене обіжається. Мабуть, за те, що не вберегла її. Кума Оля не раз віддавала її мені. Забери, каже, виростуть разом із твоєю дочкою Дашкою. А я не рішалася. Куди забирати, як у мене дітей п"ятеро?

Запрошує до хати. У натопленій кімнаті на ліжку грається дівчинка. Поруч хлопчик років 10.

— Це моя найменшенька Дашуня, — Лариса бере доньку на руки. — Нам рік і три місяці. А й досі годую груддю. Нехай ссе. У той вечір вони з Діанкою так гарно бавилися! А вранці отаке горе. Принесли тільце. Видно, що придушене. "Ви що, її задушили?" Сказала, що полягали спати, дитину поряд поклали.

Лариса замовкає. Із сусідньої кімнати виходить 43-річна Алла, бабуся загиблої. На вигляд старша за свій вік.

— Міліція приїхала з району, — каже. — Забрали тіло на скритіє. Сказали, що внучка померла від воспалєнія льогких. Ну, воспалєніє, то й воспалєніє.

Дівчинку поховала своїм коштом хрещена.

— Із сільради мені подзвонили, щоби похоронила, — пояснює. — Бо в тих п"яниць тіло ще з тиждень лежало б. Понапиваються і забудуть. Хіба ж не забули? Холера їх знає, може, й рядом із дитям сексом займалися? На купі на тій кроваті п"яні могли спати. У хаті ж не топиться.

Ольга галасувала, шо мало водки! Кажу — цитьте, ви ж на поминках, а не на свадьбі

23-річна Ольга Дзюба жила у Кіровоградській області. Від співмешканця народила сина. На хлопчика оформив опікунство священик. Діана — друга дитина. З нею Ольга приїхала на Різдво до матері в Гуляйполе і залишилася в нового залицяльника.

— Здівалися з Діанки! Таке пискля терпіло мамині стусани, — говорить Лариса. — Я бачила синяки. Ольга давала доньці молоко з горілкою, щоби спала. А то, каже, тіки верещить.

Ховали дівчинку 19 січня.

— Такого і в страшному сні не побачиш, — згадує хрещена. — Труну несуть, а за нею Ольга зі своїм коханцем цілуються-лижуться. Чоловіків дістало, накричали. На поминальному обіді 12 душ пили за упокій. Потім стали кричати. Дивно, як не заспівали. Ольга галасувала, шо мало водки! Кажу — цитьте, ви ж на поминках, а не на свадьбі.

Міліціонери не порушили кримінальної справи через загибель дитини.

— Очікуємо результатів судмедекспертизи, — розповідає прокурор Катеринопільського району Сергій Гавега. — Згідно результатів розтину, смерть настала внаслідок запалення легень.

Зараз ви читаєте новину «На похороні доньки Ольга Дзюба цілувалася з коханцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути