четвер, 02 вересня 2010 06:06

На інспекторів напав псевдодаїшник із ножем

— Ці "козачки" розробили спеціальну схему, працюють уп"ятьох. Один організатор, двоє — виконавці, їздять на машині, провокують порушення. Решта — "маячки", стоять на узбіччі ділянки і відзвонюють виконавцям, якщо на дорогу заїхали справжні інспектори, — каже 42-річний Олег Юрченко з Державтоінспекції Дніпропетровська. Минулої суботи він затримав одного псевдодаїшника.

— Нам постійно росіяни повідомляють, що на трасі Москва–Сімферополь працюють лжеінспектори, — каже він. — Провокують водіїв на порушення і вимагають штраф. Ми ж їх ловимо, але це важко. "Маячки" одразу повідомляють про небезпеку і "козачки" тікають.

Уранці 28 серпня Олег із напарником виїхали машиною без спецобладнання на трасу. На 249 км траси Харків–Сімферополь діє знак "Обгін заборонено". Однак перед їхнім автомобілем раптово почав гальмувати червоний ВАЗ-2101. Показав правий поворот — у водіїв це означає "обганяй".

— Тільки обігнав, як із водійського місця показався жезл, — продовжує Юрченко. — Зупинили мене. Вийшов чоловік у схожій на нашу формі, представився прапорщиком ДАІ, попросив показати документи. Тільки побачив, що я у формі, як став тікати, швирнув кашкета, жезла. Я — слідом. Його напарник утік на тій "копійці", а цього я взяв. Він кидався на мене з ножем, порізав сорочку.

Затриманому 27 років, родом із Керчі. Останні п"ять років працював на кондитерській фабриці в місті Новомосковськ Дніпропетровської області. 2 тис. грн зарплати не вистачало, тому став заробляти на трасі.

— Казав, що за незаконний обгін вимагали 1200 гривень, але брали хто скільки давав, — говорить підполковник. — За день кожен із п"ятірки отримував десь 800 гривень. Працюють зазвичай на світанку або вночі.

Інспектори Дніпропетровська щотижня затримують псевдодаїшників. За минулий місяць упіймали шістьох. Їм присуджують 170 грн штрафу або добу арешту. Суд не вбачає порушень, які заслуговують на суворіше покарання.

Зараз ви читаєте новину «На інспекторів напав псевдодаїшник із ножем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути