пʼятниця, 22 квітня 2016 05:35

Міський голова сплатив п'ять мільйонів гривень і повернувся на роботу

Автор: ФОТО З САЙТА www.telegraf.com.ua
  Мер Вишгорода Олексій Момот каже, що хабара не брав. Вважає, що його підставили місцеві забудовники
Мер Вишгорода Олексій Момот каже, що хабара не брав. Вважає, що його підставили місцеві забудовники

— Я ці гроші в очі не бачив, — каже телефоном 36-річний Олексій Момот, мер міста Вишгород на Київщині. 14 квітня його затримали працівники СБУ. Звинуватили у вимаганні 1 млн євро хабара — це 28 млн грн. 17 квітня Печерський районний суд Києва обрав мерові запобіжний захід — два місяці тримання під вартою з можливістю внесення 5 млн грн застави.

Із Лук'янівського СІЗО Момот вийшов 19 квітня. Гроші сплатила його дружина Марина. 15 тис. грн зібрали жителі Вишгорода через її рахунок. 2,585 млн грн дала дружина народного депутата Ярослава Москаленка, 1,4 млн грн — народний депутат Юрій Дерев'янко, 1 млн грн — підприємець Сергій Костирко. Це повідомив голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган, 40 років.

Мер вийшов на роботу.

— Нам вдалося повернути у власність міста кілька ділянок площею сім гектарів. Моє затримання — це помста власників. Бо це тільки перші ділянки, які ми збиралися повернути, — каже Олексій Момот. — Усім показали, начебто в моєму кабінеті знайшли ті гроші. А я лежу десь там під столом. Це абсолютно неправдива інформація. Не було затримання в моєму кабінеті. Ці гроші я не бачив. Просто в СБУ картинка подана так, ніби мене на гарячому взяли.

Зараз ви читаєте новину «Міський голова сплатив п'ять мільйонів гривень і повернувся на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути