середа, 12 серпня 2009 07:17

Міліціонери побили абітурієнта за розклеювання листівок

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Степан Головко показує рентгенівський знімок свого черепа. Після візиту до Ворошилівського райвідділу міліції Донецька у нього діагностували ушкоджену носову перегородку
Степан Головко показує рентгенівський знімок свого черепа. Після візиту до Ворошилівського райвідділу міліції Донецька у нього діагностували ушкоджену носову перегородку

Зранку 3 серпня донецькі міліціонери затримали трьох людей. 18-річні Олександр Шрамко і Степан Головко із Надією Міхайловською, 16 років, розклеювали біля обласної прокуратури листівки з фотографією Сергія Софієва — прокурора Київського району міста. На знімку прокурор у трусах, кривляється перед камерою.

— Устигли наклеїти лише одну, — каже Олександр Шрамко, активіст Спiлки української молодi. — У ній ішлося про автопарк, численні садиби, розкішне життя прокурора. Нас повезли у Ворошилівський райвідділ. Без протоколів забрали мобілки й почали ритися — дивитися виклики, контакти, читати повідомлення. Степан обурювався, і тоді нас із Надією вивели, а в кімнаті почалася колотнеча. За хвилин 20 Степана вивели з напухлими носом і губою, слідами від наручників. Витрушували, хто дав нам листівки. Але ми взяли цю інформацію з Інтернету. Ми — молодь, яка не байдужа до життя в країні. З приводу життя Сергія Софієва бiля облпрокуратури були пікети, але на них не реагували.

Активістів Спілки забрали у міську прокуратуру. Пояснили, що фото Софієва зникло під час квартирної крадіжки 2006 року. Допитували.

— Ми казали, що фотка гуляє в Інтернеті, її кожен може викачати, — продовжує Олександр Шрамко. — Вимагали пояснити причини нашого затримання. А нам: чуваки, вас ніхто не затримував. Склали протокол порушення — 51 гривню штрафу за розклеювання "афіш" у недозволених місцях. А о 17.00 видали повістки, ніби нас запрошували на добровільну бесіду.

Після цього випадку Надії та її матері, яка теж приїхала в прокуратуру, стало зле. Через нервовий зрив Надія знепритомніла, у матері відняло ноги.

Ментів було шестеро, кожен вставляв свої п"ять копійок

Макіївчанин Степан Головко вступає на історичний факультет Донецького національного університету. Зустрічаємося з ним біля головного входу закладу. На його джинсах — краплі засохлої крові, в руках рентгенівський знімок черепа.

— Ментів було шестеро, кожен вставляв свої п"ять копійок, — каже Степан. Він очолює громадське об"єднання "Патріот України". — Били двоє. По обличчю — долонями, по голові  кулаками. Ти ж розумієш, казали, що нам дали "добро" тебе мочити. Не корч героя.  Головним їхнім завданням було взнати, де ми взяли листівки.

Степан написав заяву на міліціонерів. Проходить судову-медичну експертизу. Лікарі діагностували ушкоджену носову перегородку, ознаки струсу мозку.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери побили абітурієнта за розклеювання листівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути