середа, 27 квітня 2011 08:53

Міліціонер Сергій Петраш задушив трьох пенсіонерок

Трьох пенсіонерок задушив 37-річний Сергій Петраш, помічник чергового міліціонера Вовчанського райвідділу Харкова. Він прослужив у міліції 15 років. Першою замордував матір свого колеги.

— Ми з ним були, як брати, — каже друг Петраша 35-річний Микола Черваньов. — Разом і додому до мене заходили. Бувало, заскочимо, а мама каже: "Хлопці, голодні? Сідайте нагодую". Приймала його, як рідного. Сергій знав, що я продав свого старого "жигуля" за 2 тисячі доларів, і що гроші лежали у матері. Це її і згубило.

58-річну Ірину Черваньову Петраш убив 16 лютого 2009-го.

— Падло, заліз через вікно ввечері, коли мене не було вдома. Задушив, — плаче вдівець Олександр Черваньов, 65 років. — Оставив мене, сліпого каліку, самого.

Спочатку міліціонери запідозрили у вбивстві чоловіка загиблої. Потім — сина.

— Затаскали Колю по допитах. Навіть били, щоб зізнався. Знаєте, у міліції завжди таке правило: в 90 відсотків випадків перші підозрювані — рідні. От і давили. Коли нічого не добилися, то звільнили заднім числом, — розповідає 58-річна Валентина Андрієвська, теща Черваньова.

Микола намагався покінчити із собою.

— Уже повісив вірьовку в гаражі. Та сусід побачив, і Колю зняли, — продовжує теща. — Це ж який позор. Усі шепталися — типу, вбив маму. А Петраш тільки ходив і заспокоював. Радив, що говорити на допитах.

У червні 2009-го Сергій задушив двоюрідну тітку Миколи Черваньова — самотню Ганну Вариводу, 78 років. Забрав 2 тис. грн, які та збирала на власний похорон.

25 вересня 2010 року убив 84-річну Надію Орлову.

— Її знайшли на дивані. На шиї була удавка зі шторки, — згадує її сусідка Галина Климова, 67 років. — Тільки от грошей у неї не було.

Петраш останні чотири роки жив у батьків у 5-поверхівці на вул. Хмельницького. Знав, що його колеги шукають убивцю. 2 жовтня 2010 року його заарештували.

— Спіймали зовсім на іншому, — пояснює 52-річний Микола Фоменко, заступник начальника обласної міліції. — Хтось систематично крав із машин номери. Потім вішав оголошення "Поверну за винагороду". Так ми один, другий раз подзвонили за вказаними номерами — весь час потрапляли на Петраша. Придивилися до нього пильніше, а в нього ж купа боргів. Виявилося, він усе програє на автоматах. Навіть свою квартиру продав. Так до вбивств добралися. Каже, вбивав лише заради грошей.

З'ясували, що Сергій віддав під заставу і батьківську квартиру. Після цієї звістки його батька, 62-річного Івана Петраша, паралізувало.

Сусіди не здогадувалися, що Сергій убивця.

— Я його з пельонок знаю, — дивується сусідка Наталія Мочна, 56 років. — Тихий, ввічливий. Ніколи із сусідами не сварився. Правда, із дружиною Ірою розвівся. І син у нього є, Данилко. Зараз йому 10 років.

Колишньому міліціонерові загрожує довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонер Сергій Петраш задушив трьох пенсіонерок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути