середа, 30 квітня 2008 07:08

Микола Кирилюк застрелив сусіда через собаку

Чотири рази 60-річний чернівчанин Микола Кирилюк вистрелив у голову сусідові Святославові Бурлаці, 37 років. Після цього сам викликав міліцію.

— Я вже жити так більше не можу, — пояснює правоохоронцям. — Міліція порядку навести не може. Виходу немає: або я, або він.

Микола Кирилюк — місцевий. Із дружиною мешкає у одноповерховому будинку на вул. Іркутській, 29 у мікрорайоні Роша. Раніше працював водієм автобуса, возив людей по монастирях області. 1984-го після операції на спинному мозку вийшов на пенсію, має другу групу інвалідності. Чоловік досі ходить зі скривленою шиєю. Із першою жінкою розлучилися. Удруге одружився з 64-річною Валентиною Василівною. Раніше вона виготовляла хлопавки на заводі, останні кілька років теж на пенсії. Дітей не мають.

Чоловік любив полювати. Мав зареєстровану рушницю ІЖ-27. У Кирилюків живуть четверо дворняг. Сусіди згадують, що Микола шанував чотириногих. У 1980-х замовив по здохлому псу службу в церкві. Для тіла виготовив труну й поховав на городі. Собак не випускали з подвір"я.

— Коля — принципіальний чоловік, — розказує сусідка Кирилюків Віра Глинська, 69 років. — Ні з ким не сварився, бо тут усі ж рядом. Він строгий, але чесний.

Святослав Бурлака родом із Хотинського району Буковини. Із дружиною Тетяною, 31 рік, і чотирма дітьми мешкав у будинку N31 поряд із Кирилюками. З родиною ходили до церкви християн віри євангельської.

— Це людина-організатор, яка вміла вести людей за собою, — каже про Святослава 53-річний Петро Карпов, єпископ церкви християн віри євангельської у Чернівецькій області. — Тактовний, не підвищував голос. Він був одним із найактивніших членів, який зумів зібрати довкола себе молодь. Організував молодіжний хор.

Чоловік мав власну будівельну організацію. У Чернівцях його називають одним із трьох найбільших будівельних магнатів, правою рукою директора місцевого Калинівського ринку Івана Ринжука. Жив у двоповерховому будинку, їздив на новій іномарці.

Конфліктувати з Кирилюком почав кілька років тому. Спершу через спільний заїзд. До Бурлаки часто приїжджали колеги й друзі, заставляли проїзд іномарками. Сусіди не могли проїхати до двору старими "жигулями", тому залишали машину на вулиці.

— Приїхав тут селюк і починає права качати, — каже Валентина Кирилюк. — Нас за людей не вважав, а себе — царем не те що Іркутської вулиці, а всього мікрорайону.

Сперечалися сусіди через сніг, який падав із двоповерхівки Бурлаків у двір Кирилюків. Святослав сварився на собак, які лякали його дітей. Пенсіонер звинувачував малих у тому, що вони закидають м"яча на його квітник.

17 квітня Микола Васильович прийшов до райвідділу. "Він ущемляє мене у моїх правах — скаржився на сусіда. — Зробіть щось". Усерйоз його слів не сприйняли.

Зранку в понеділок 21 квітня діти Бурлаки виходили з двору до школи. Злякалися білого сусідського пса. Розповіли батькові. Той вистрілив у собаку з пневматичної рушниці.

— Виглянув до нас із-за паркану, — каже Валентина Кирилюк. — Каже: "Бачите, тьотя Валя, що я маю. Якщо не вгамуєтеся, то повбиваю ваших собак разом із вами".

Жінка розказала чоловікові. Пенсіонер побіг до райвідділу вдруге. "Він уже мені відверто погрожує", — обурювався.

До вечора Микола Васильович чекав на сусіда. Близько 22.00 Бурлака повернувся з роботи. Відкривав ворота. Валентина Кирилюк мила вікна, коли почула чотири постріли.

Замовив по здохлому псу службу в церкві

— Думала, що то машина вдарилася чи колесо лопнуло, — ділиться жінка. — Вибігаю, а там Коля. Що ти зробив? А він: "Міліція порядку не наводить, то самому доводиться". Це все через нашу Зайку, — жінка показує на гладкого білого пса, який спить поряд із котами. У собаки видно маленький синець від кульки на правому боці.

Кирилюк повернувся до хати. Сам викликав міліцію, зустрів, простягнув руки. Пояснив, що далі так не міг жити. Не міг дивитись, як знущаються з його улюбленців.

— Коля дуже вразливий, — зітхає його дружина.

Правоохоронці порушили кримінальну справу. Миколі Кирилюку загрожує до 15 років позбавлення волі. Святослава Бурлаку поховали. У чоловіка залишилися четверо неповнолітніх дітей: 11-річний Тимофій, 10-річні Евеліна й Артем, та Денис, 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Микола Кирилюк застрелив сусіда через собаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути