Ексклюзиви
вівторок, 28 листопада 2017 06:51

Мертва дитина два дні пролежала в хаті

У селі Паланка Томашпільського району на Вінниччині 3-річна Маргарита Лужанська вдавилася шматком м'яса і померла. Дитина два дні пролежала в хаті, доки її відвезли до моргу.

— Коли сталася трагедія, Маргарита була сама. Я пішла по воду. Вдома мене не було 5 хвилин. Повернулася й побачила, що донька не дихає. Вибігла на вулицю й почала кричати. Збіглися сусіди. Через 20 хвилин приїхали медики з Томашполя. Ставили кисневу маску, робили штучне дихання й масаж серця — все марно. Сказали, що в легені потрапив шматок м'яса. Потім приїхала друга "швидка". Дитину врятувати не змогли. Вона померла в мене на очах, — розповідає мати дівчинки 33-річна Людмила Лужанська.

Тіло дитини треба було везти на розтин у Вінницю. Місцева медсестра відмовилася їхати, бо була у відпустці. Жителі села Паланка також не захотіли. Два дні дівчинка пролежала в кімнаті, що не обігрівається, доки знайшли машину. В морг її відвезли вранці 16 листопада. Того ж дня і поховали.

Людмила Лужанська в село переїхала два роки тому з Вінниці. Придбала будинок. Окрім померлої Маргарити, має ще трьох дітей. Виховує їх сама. Старшій доньці — 12 років. Дівчина навчається у Він­ниці, живе з бабою.

Зараз ви читаєте новину «Мертва дитина два дні пролежала в хаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути