вівторок, 30 липня 2013 00:00

Мера Феодосії вбили на День міста

Автор: фото з сайта www.facebook.com
  Олександр Бартенєв працював мером Феодосії з 2008 року
Олександр Бартенєв працював мером Феодосії з 2008 року

Уночі 27 липня у кримському місті Феодосія розстріляли мера 57-річного Олександра Бартенєва. Напали у під'їзді 5-поверхівки по вул. Федька, 28. Міський голова повертався додому о 1.30. Того вечора він зустрічався із Юлією Льовочкіною, сестрою глави Адміністрації президента, проводжав її до готелю.

— Сусід, який у цей момент курив на балконі, бачив, як у під'їзд зайшов Бартенєв, слідом — якийсь кремезний чоловік, — каже керівник кримської міліції Михайло Сліпаньов. — У під'їзді щось ляснуло, з дверей викотилися двоє. Кремезний кинувся тікати, а мер упав.

Бартенєву вистрелили у спину з мисливського обріза. Кулі пробили легеню і розтрощили лопатку. Нападник відібрав барсетку з грішми. Її, порожню, та зброю правоохоронці знайшли за кількадесят метрів від під'їзду.

— Постраждалий зміг підвестися й закричати, — додає Сліпаньов. — Вибігли сусіди, дружина, викликали "швидку" та міліцію.

У лікарні Олександрові Володимировичу зробили кілька операцій. 27 липня о 20.00 він помер від крововтрати, бо страждав на гемофілію — незсідання крові. Тоді Феодосія відзначала День міста. Свята не скасовували.

Бартенєв був мером Феодосії з 2008 року. З дружиною мешкав у трикімнатці, дорослий син живе окремо. Міліціонери розслідують випадок.

— У 1990-х Олександр Бартенєв мав стосунок до одного зі злочинних угруповань. Тому версій убивства можуть бути сотні, — говорить нардеп 62-річний Геннадій Москаль, який з 1997-го по 2000 рік очолював міліцію Криму.

Упродовж останніх трьох років у Криму загинули троє селищних та один сільський голова.

29 червня 2010-го невідомі розстріляли Олега Колодяжного — керівника селища Новофедорівка Сакського району. У нього влучили 14 автоматних куль.

25 лютого 2011 року з простреленим серцем знайшли Ігоря Юшка, голову села Веселе біля Судака. Міліціонери запевняли, що він наклав на себе руки.

25 листопада 2012-го з вікна республіканської лікарні викинувся Леонід Малик — керівник селища Малий Маяк.

26 лютого цього року невідомі розстріляли з автомата голову селища Симеїз 40-річного Кирила Костенка.

Зараз ви читаєте новину «Мера Феодосії вбили на День міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути