Ексклюзиви
пʼятниця, 19 січня 2018 00:35

"Люди опинилися в замкненому колі. Не можуть захистити свої права"

48-річна Алла Філінська з Харкова 99 років не може виїжджати з України, за рішенням суду. До анексії Криму жінка з родиною мешкала у Сімферополі. Понад 10 років тому стала поручителем за кредитом знайомої. Та брала майже 50 тис. грн. Кошти не повернула.

— Еще когда жили в Крыму, получила уведомление о запрете выезда на пару лет. Думала, до этого времени знакомая с долгами рассчиталась. Она осталась жить на полуострове. Связи с ней не поддерживаем. О том, что запрет продлили, узнала случайно. Дочь профессионально занимается спортом. Надо было вместе с ней ехать за границу на соревнования, но меня не пустили, — каже Алла Філінська. — 2017 року заборону автоматично продовжили на 99 років. Зверталися в різні суди, щоб оскаржити рішення. Поки що марно. Банку, де оформлявся кредит, уже немає.

Донька Алли 19-річна Владислава професійно займається тенісом. Представляє Україну на міжнародних змаганнях.

— Понад два роки тому ми подали заяву до апеляційного суду Києва, який розглядає справи після анексії й розподіляє їх за місцем перебування переселенців. Але заява досі лежить без розгляду. Бо українські суди не хочуть вести судові процеси без оригіналу справ, — каже адвокат Антон Зубков, 42 роки. — 2016-го їздили до Криму й робили копії судової справи по Філінській. Але столичний суд все одно відмовив. Люди опинилися в замкненому колі. Вони не можуть захистити свої права шляхом їх відновлення. Бо українська судова система не дає їм такої можливості. З подібною ситуацією стикнулися всі переселенці, які мали будь-які заборони до анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Люди опинилися в замкненому колі. Не можуть захистити свої права"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути