Ексклюзиви
пʼятниця, 22 квітня 2011 08:25

Лозінський отримав 15 років

Лозінський отримав 15 років

Колишній нардеп-"бютівець" 48-річний Віктор Лозінський отримав 15 років в'язниці за вбивство селянина Валерія Олійника, 53 роки. Суддя Дніпровського райсуду столиці Неллі Ластівка зачитувала вирок 5 год.

Його оголошують 20 квітня з 14.00. Двір суду заставлений машинами адвокатів, родичів підсудних. Стоять чотири мікроавтобуси із супутниковими антенами на дахах. Це — журналісти, які передають засідання наживо.

Міліціонер на вході збирає паспорти і записує всіх, хто хоче бути на суді. Вирок зачитують на другому поверсі. Невелика зала не вміщує всіх охочих. Люди чекають на лавках у коридорі. Двері охороняють двоє міліціонерів із спецпідрозділу "Грифон". Після початку засідання до зали нікого не пускають.

Суддя зачитує вирок стоячи. За ґратами стоять підсудні: Віктор Лозінський, екс-райпрокурор Голованівського району Євген Горбенко і колишній єгер Василь Перепелиця. Слухають спокійно, колишній нардеп перемовляється зі своїм адвокатом Віктором Грицюком.

16 червня позаторік Лозінський із Горбенком і тодішнім начальником районної міліції Михайлом Ковальським убили Валерія Олійника з села Грушка Ульяновського району Кіровоградщини. Нардеп розлютився, що чоловік ходить його мисливськими угіддями. В Олійника стріляли, ще живого добивали бампером машини. Він помер від крововтрати і больового шоку. Потім попросили єгеря Перепелицю закопати тіло.

Суддя завершує зачитувати вирок о 19.00. Лозінський отримує 15 років в'язниці, з його майна знімають арешт. Горбенку дають дев'ять років із конфіскацією, Ковальському — п'ять років із відстрочкою покарання на три. Він єдиний чекав вироку на підписці про невиїзд. Василя Перепелицю визнають винним у незаконному придбанні зброї та приховуванні особливо тяжкого злочину. За це отримує чотири роки.

— Вася ні в чому не винен, — запевняє однокласник егеря, який приїхав на вирок. — На місці вбивства його не було. Васі дали в руки лопату і сказали: "Закопай". І хто б пішов проти Лозінського? Це як у клітку із ведмедем зайти.

Першими із зали суду виходять судді, потім міліціонери виводять свідків і закривають двері.

— Все плохо, — каже по мобільному донька Перепелиці, дівчина із довгим рудим волоссям. — Папе дали четыре года. А того гада выпустили.

Прокурор Валентин Донченко, який просив для Лозінського довічне ув'язнення, вирок не коментує. Віктор Грицюк, адвокат нардепа, незадоволений:

— Ми будемо подавати апеляцію. Серед 38 томів справи немає жодної сторінки з доказами вини мого підзахисного у вбивстві.

На вирок не приїхали адвокат і матір Валерія Олійника. Остання не вимагала відшкодувати збитки за загибель сина.

Жителі райцентру Голованівськ Кіровоградської області обговорюють вирок.

— По телевізору почула і досада на душі появилася, — мало дали, — каже 42-річна Тамара Лісовська із села Грузьке, біля якого вбили Валерія Олійника. — Вибігла на двір чоловікові розказати. І він сказав, шо мало. За те, шо в Лозінського свиню вбили б у лісі, він  би дав 25 років. А тут лише 15 за людину. За те, шо в Голованівську творив, йому треба довічне. Люди не вірять, що і те відсидить, раньше випустять. Але того страху перед ним, який був колись, уже не буде.

Матір загиблого 83-річна Любов Олійник живе в селі Грушка Ульяновського району.

— Він заслужив 15 років. Чого шукав, те і знайшов, — каже тамтешній священик Володимир Лотош, 53 роки. — За час, доки Лозінський сидітиме, життя зміниться.

— У нас і сусідніх районах уже нові лозінські завелися, — каже Сергій Васильович із Голованівська. Прізвище просить не вказувати. — Заробляють його методами — вибивають гроші з підприємців. Тільки ще не вмочили руки в кров.

Засуджені українські чиновники

10 років в'язниці з конфіскацією майна отримав екс-заступник голови Держкомрезерву Микола Сіньковський — за привласнення 2,6 млн грн. Вирок оголосили 21 лютого 2011-го.

10 років в'язниці з конфіскацією майна дали першому заступнику мера міста Вишневе під Києвом Володимиру Стужуку. Отримав 2,5 млн грн хабара за виділення 10 га під будівництво комерційного центру. Вирок оголосили 24 грудня торік.

На 10 років із конфіскацією майна позбавили волі Павла Науменка, колишнього директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства — за розтрату 40,4 млн грн. Вирок оголосили у грудні торік.

 

Зараз ви читаєте новину «Лозінський отримав 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути