четвер, 14 червня 2012 05:15

Лікарі заводять "швидкі" з буксира

— Уже нема сил терпіти. За 2 тисячі зарплати мушу не тільки виконувати свої обов'язки, а й понаднормово працювати, — говорить 29-річний Микола Кур'янов зі столичної станції швидкої допомоги.

Працює лікарем із 2008-го, щойно закінчив Національний медичний університет ім. Богомольця. Спочатку працював у поліклініці, потім перейшов на станцію №10 "швидкої".

— Машини заводимо з буксира, одноразові електроди дефібрилятора використовуємо по кілька разів, бо не вистачає, — продовжує Микола. — 31 травня їхали до чоловіка, який випав із балкона. У бригаді не було засобу для інтубації трахей. Я робив усе можливе, ми довезли потерпілого до лікарні, але він помер. Потім мене звинуватили, що не зробив інтубації. Але ж не мав чим. 2 і 3 червня працював без дефібрилятора, ларингоскопа, ендотрахеальної трубки, повітроводів, дихального мішка, глюкометра та відсмоктувача. Що там казати, якщо форму п'ятий рік ношу. Уже як бомж. Завідувач каже, на нову нема грошей. Від нас вимагають приїжджати на місце виклику за 10 хвилин, але нам заважають даїшники. Постійно перекривають дорогу для Януковича. Просять об'їжджати невідомо як. 17 травня на розі Богатирської та Героїв Дніпра простояли зайві 10 хвилин, бо їхав президент. І таке постійно.

Усі претензії лікар виклав у скарзі до столичної прокуратури. Тепер боїться звільнення.

— Керівництво вишукує недоліки в моїй роботі. 6 червня написав три пояснювальні записки.

Кур'янова підтримує водій "швидкої" Василь Шостак, 48 років:

— Усе це правда. Я працюю тут вісім років. Як було спочатку, так і лишилося. Наш "фотон" — не машина, а утюг, врачі її постоянно толкають. Обіщали до Євро дати нові, але вони не пройшли перевірки.

Завідувач підстанції №10 "швидкої" 67-річний Іван Ласориб запевняє, що медики мають усе необхідне обладнання:

— Так, машини не найкращі. Але за них відповідає "Київмедтранс". Вони їздять по поганих дорогах 24 години на добу, 365 днів на рік. Звичайно, що зношуються. Та загалом є всі умови для праці.

На 10-й підстанції 150 осіб медперсоналу.

— Ніхто не скаржиться. А Кур'янов краще б книжку з медицини прочитав, аніж улаштовував балаган. Хай розкаже, стільки на нього скарг від пацієнтів. Остання була 25 травня. Накричав на жінку, яка не могла йому пояснити, що болить у її матері. Виставила його за двері, — говорить Іван Михайлович.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі заводять "швидкі" з буксира». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути