Ексклюзиви
пʼятниця, 25 квітня 2008 07:08

Лідію Михайленко син забив до смерті

Лідію Михайленко син забив до смерті

У неділю 6 квітня в селі Грушвиця Рівненського району поховали 44-річну Лідію Михайленко. Її тіло знайшли закопаним на полі підприємства "Наша Україна".

Востаннє жінку бачили у п"ятницю 28 березня. Лідія Михайленко мешкала з молодшим сином Володимиром, 16 років. Двоє старших синів і донька від першого чоловіка живуть окремо.

— Ми мали кілька версій, — каже начальник Рівненського райвідділу міліції Петро Єзгор, 41 рік. — Запідозрили хлопця, бо він плутався у показах. Зрештою, таки зізнався у вбивстві. Сам показав місце, де закопав матір.

У землі тіло пролежало більш як тиждень. Брати Володимира зверталися до ворожки, щоб знайти матір. Та сказала, що жінка мертва.

Того вечора Лідія Михайленко з сином посварилися. За словами Володимира, мати часто кричала на нього з будь-якого приводу, не пускала на дискотеки, забороняла гуляти з друзями.

— Я нічого не бачив, окрім роботи, — виправдовується хлопець. — Ми тримали коня, корову, землю. За всім доглядав я сам.

Нічого не бачив, окрім роботи

Він мав при собі сокиру. Після чергового докору матері зірвався й ударив її по голові. Через лють не міг зупинитися — бив, доки не стомився. Коли жінка знепритомніла, повантажив тіло на бричку й повіз у поле.

— Вона була ще жива, — веде далі Єзгор. — Захрипіла, коли син скинув її на землю. Хлопець добив матір лопатою.

Плями крові на бричці Володимир замазав червоною фарбою.

— Ніхто такого від нього не очікував, — дивується односельчанка Марія Бутків, 49 років. — Володя спокійний, працьовитий. Не пішов у 10-й клас, бо підробляв у селі — орав кіньми землю.

Після вбивства матері хлопець кілька днів приходив на поле і плакав. Селяни, як дізналися, хотіли розправитися над ним. На відтворенні злочину міліціонерам довелось оточити садибу Михайленків.

Проти Володимира порушили кримінальну справу. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Лідію Михайленко син забив до смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути