вівторок, 07 серпня 2018 07:30

Квартиру Лілії Неруш продали без її відома

Автор: www.facebook.com / Лілія Неруш
  Лілія Неруш із Дніпра майже місяць живе у племінниці. З власної квартири її виселили невідомі чоловіки. Заявили, що у помешкання інший власник
Лілія Неруш із Дніпра майже місяць живе у племінниці. З власної квартири її виселили невідомі чоловіки. Заявили, що у помешкання інший власник

— Утром налетели 15 молодчиков, начали срезать двери болгаркой. Дома был только сын, спал. От шума проснулся, вышел к ним. Те заявили, что у нашей квартиры есть новые владельцы. Начали выносить мебель из квартиры, вещи. Сыну ничего не оставалось, как выйти и сесть на ступеньках в подъезде, — розповідає 48-річна Лілія Неруш із Дніпра.

12 липня дізналася, що в її квартири інший власник. Мовляв, 2012-го вона підписала договір купівлі-продажу. Окрім неї в двокімнатці були прописані — син 29-річний Олексій та онук Кузьма, 4 роки. Мешкала також невістка.

— Я була за кордоном на спортивних змаганнях, коли це сталося. На місце приїхала моя сестра з племінницею, викликали поліцію. Ті сказали — розбирайтеся самі, — продовжує. — Зрештою домоглися, аби слідчий прийняв заяву та задокументував факт злому.

Продати квартиру я не могла. Бо 2007-го вона була заставним майном під кредит. Протягом семи років, доки я повертала позику, з житлом не могли бути проведені ніякі операції. Я оформлювала страховку щорічно. Тоді банк збанкрутував і у нас почалися суди. Помешкання опинилося під арештом. Зараз банк не має до нас жодних претензій. Позику в повному об'ємі разом із відсотками я повернула. Окрім того, в квартирі прописаний мій 4-річний онук. Виписати його, ніде не прописавши, я не могла. А нас виписали за заявою нового власника. Жодного повідомлення про це не отримували.

Жінка почала шукати в реєстрі речових прав на нерухоме майно записи про свою квартиру. Вони змінювалися кілька разів за останні роки — коли квартира перебувала під арештом.

— Хтось сліди замітає і міняє записи, — говорить Лілія Неруш. — 2012-го в право власності вступила якась "Дніпро фінанс груп". Потім — із 2015 року по 2017-й власники кілька разів мінялися. Останнім значиться невідомий мені Беліков Євген Євгенійович.

Із дітьми стали бомжами, власного кутка не маємо. Невістка з онуком поїхали до родичів за місто, син тимчасово мешкає в товариша, я — у племінниці. Найгірше, що син мені не повірив, що це аферисти прокрутили махінацію. Думає, дійсно продала квартиру.

Лілія Неруш чекає на відкриття кримінального провадження в поліції. Проте їй відмовили. Подала позов до суду на їх бездіяльність.

— Швидше за все, були підроблені документи на квартиру — рішення суду чи договір купівлі-продажу, — каже адвокат 42-річний Антон Зубков.

Те, що за короткий проміжок часу кілька разів змінилися дані в реєстрі — вказує на класичну шахрайську схему. Коли намагаються вийти на "чистого" покупця. Лілії Неруш слід домогтися, аби в поліції відкрили кримінальне провадження. А тоді через суд анулювати всі угоди, що були здійснені по квартирі.

Зараз ви читаєте новину «Квартиру Лілії Неруш продали без її відома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути