Ексклюзиви
пʼятниця, 03 червня 2011 05:15

Квартиру Гуменюків продали без їхнього відома

Доки хмельничани Валентина та Геннадій Гуменюки були на заробітках в Італії, їхню трикімнатну квартиру продали.

— Пропали 10 років нашої батрацької праці, — кажуть.

Гуменюки родом із села Великі Юначки Красилівського району Хмельниччини. Із 2001-го працюють в Італії. На заробітках офіційно. Щороку навідуються додому. Тут живе їхня донька Юлія, 19 років.

— Ми не хотіли, щоб вона в майбутньому в селі жила, — говорить 37-річна Валентина Гуменюк. — 2005 року купили квартиру у новобудові, отримали необхідні документи. Але там ніхто не жив, бо треба було ремонт зробити.

Комунальні послуги оплачувала мати Геннадія Гуменюка.

— Я щомісяця звонила в жек. Дівчата казали, скільки треба платити, — розповідає Антоніна Гуменюк, 61 рік. — 7 квітня заплатила 250 гривень. А це звоню 18 травня, а мені кажуть, що невістка квартиру продала. Як? Вона ж в Італії. Позвонила сину.

— Мені телефонує чоловік і ледь не кричить, нащо я продала житло, — згадує Валентина. — А я не можу понять, що й до чого. Ми в машину і за 18 годин були вдома.

38-річний Геннадій Гуменюк — колишній міліціонер. Поскаржився до міліції і взявся з'ясовувати ситуацію.

— Вийшло так, — розповідає. — Якась жінка прийшла в БТІ з підробленим паспортом на ім'я моєї дружини. Принесла об'яву з газети, що загубила всі документи на квартиру. За три дні їй зробили дублікат техпаспорта і свідоцтва на право власності. Далі вона йде до приватного нотаріуса і продає житло Сидорову. А той перепродує Балабасу. Класична схема.

Сергій Сидоров придбав помешкання 18 квітня. А 21, за три дні, продав Андрієві Балабасу.

— Тут однозначно замішані БТІ і нотаріус, — продовжує Гуменюк. — По-перше, в БТІ має бути ксерокопія паспорта дружини, і вони мали б звірити її з копією паспорта аферистки. А в них ті копії загубилися. По-друге, нотаріус мала би перевірити, чи квартира не під заставою, арештом, чи прописані там діти, чи є борги. Вона має 10 років стажу. Але цього не зробила. Не звернула увагу, що з 2004 року прізвище, ім'я та по батькові у паспорті вводиться на комп'ютері, а тут було вручну. Старі прописки у новому паспорті не ставляться, а тут були. Це ж елементарні речі.

У БТІ Хмельницького говорити з журналістом відмовилися.

— Це афера, тому всі питання до міліції, — каже Оксана Мустафіна, начальник БТІ.

Не прояснила нічого і приватний нотаріус 38-річна Оксана Стець:

— Та жінка не викликала у мене підозри. Ну і що, що в паспорті все вписане від руки. Може, у паспортному столі світла не було.

Підприємець 29-річний Сергій Сидоров торгує хутряними виробами на ринку. Квартиру купив для перепродажу.

— Я її знайшов по об'яві, — розказує. — Зізвонився з власницею, подивився. Запропонував 52 тисячі доларів. Жінка не погодилася. Але наступного ранку зійшлися на цій сумі. Зустрілися у БТІ. Власниця запропонувала свого нотаріуса, все оформили. Я за три дні продав квартиру за 57 тисяч. Заробив, бо це бізнес.

Наступним хазяїном помешкання став 42-річний Андрій Балабас:

— Я бачив, що фігурує дублікат техпаспорта. Дав перевірити своєму нотаріусу. Вона нічого не запідозрила. Я клюнув на низьку ціну. Реальна вартість квартири — 60–62 тисячі доларів.

Помешкання Гуменюків має площу 95 "квадратів". На п'ятому поверсі нової 10-поверхівки на вул. Зарічанській, 57/1. Це за дві зупинки від центру міста, поряд із центральними магазинами.

Гуменюки не можуть зайти до своєї квартири, бо новий власник поміняв замки і не віддає ключі.

Міліціонери шукають шахрайку.

Зараз ви читаєте новину «Квартиру Гуменюків продали без їхнього відома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути