понеділок, 30 квітня 2007 07:06

Курсанти друкували гроші на кольоровому принтері

Два роки дисциплінарного батальйону отримав випускник Академії прикордонних військ України, що в Хмельницькому, Олександр Косюк, 22 роки, а його однокурсник Костянтин Кричковський півроку гаупвахти — військової в"язниці. 19 квітня Військовий суд Хмельницького гарнізону покарав їх за друк фальшивих грошей.

Підробні гривні в Хмельницькому з"явилися на початку року. Обдурені люди приносили до міліції віддруковані на принтері двадцятки, п"ятдесятки й сотні. У райвідділах дивувалися, як не відрізнили звичайний папір від грошей. Правоохоронці шукали фальшивомонетників.

23 січня до міліції зайшла дівчина, яка за мобільний телефон отримала підробні гроші. Розповідала, що сторгувалася за тисячу гривень із молодиком, почала описувати його. У цей час до відділку зайшов Косюк. Його запросили як понятого в іншій справі. "Так ось же він", — вказала дівчина на курсанта. Олександра затримали.

Надрукував двадцять гривень. Купив за них солодощі на базарі

Косюк родом із села Миролюбне Старокостянтинівського району на Хмельниччині. В Академію його влаштував батько — найкращий фермер району. Щотижня давав гроші. Торік у грудні хлопець купив кольоровий принтер і надрукував двадцять гривень. Купив за них солодощі на базарі. Підробку не помітили.

Згодом Косюк запропонував друкувати гроші однокурсникові 21-річному Костянтинові Кричковському з селища Кам"яний Брід Баранівського району Житомирщини. Костянтин — із заможної родини, відмінник, кандидат у майстри спорту з гирьового спорту.

Друкували гроші вдома в Косюка на звичайному офісному папері. Найкраще виходили "двадцятки".

Через газетні оголошення шукали охочих продати дорогі мобілки. Зустріч призначали в темних закутках. Майже не торгувалися, кожен купив телефон за тисячу гривень.

— Надрукували близько трьох тисяч гривень, — каже військовий прокурор Хмельницького гарнізону Ігор Шкодяк. — Їм загрожувало до десяти років в"язниці. Але отримали менше. Вони щиро розкаялися, відшкодували потерпілим збитки. До того ж їх гарно характеризують в Академії.

Зараз ви читаєте новину «Курсанти друкували гроші на кольоровому принтері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути