середа, 11 січня 2012 07:15

Кошеняті відірвали хвоста і підпалили

Автор: Фото: Олена ДОНЮК
  Кошеняті Мілошу зробили кілька операцій. Зараз він може ходити
Кошеняті Мілошу зробили кілька операцій. Зараз він може ходити

Вихователька дитячого садка 36-річна Олена Донюк з кримського міста Керч 3 грудня побачила під будинком скалічене 3-місячне кошеня:

— Воно давно жило на вулиці. Ми його підгодовували. А тут іду, чую запах пальоного. Дивлюся, наш котик сидить. Уся задня частина спалена, хвіст відірваний, а в задньому проході гілка стирчить. Мені аж погано стало.

Олена Донюк забрала кошеня додому. Назвала Мілошем, почала лікувати.

— На вихідних усі ветклініки закриті, — згадує. — В неділю Мілошу стало погано, шкура облізла. У понеділок занесла лікарю. Врач прописав мазі, вітаміни, антибіотики. Понесла Мілоша до клубу захисту тварин.

— У Керчі не було ветеринарів та обладнання, щоб лікувати таку тварину. Потрібен курс дорогих операцій, — розказує 41-річна Тетяна Іванова, координатор клубу. — Ми створили групу в соціальних мережах, попросили допомоги. Відгукнулися з усіх куточків України, присилали гроші з Росії та Білорусі. Всього зібрали понад 5 тисяч гривень і 131 тисячу російських рублів (26 тис. грн. — "ГПУ").

Олена передала Мілоша киянці Вікторії Седж. Та погодилася лікувати тварину.

— Київський ветеринар Володимир Чаркін зробив операцію, — каже Олена Донюк. — У Мілоша повністю розірваний задній прохід. Йому треба ще операції. Нам шкода Мілоша, він славний, усе розуміє. Вже потроху мурчить, їсть. Я досі не можу дивитися, як він на спалених до кісток ногах дибає до миски. Все лікування ми описуємо в інтернеті. Мене багато людей критикують, що витратила на кота 4 тисячі доларів.

Щоб покарати кривдника кошеняти, треба звертатися із заявою до міліції. Жорстоке поводження з твариною карається кількома статтями Кримінального кодексу. Стаття 299 "Жорстоке поводження з тваринами" передбачає до двох років ув'язнення, ст. 296 "Хуліганство" — до семи років, ст. 194 "Зумисне ушкодження чужого майна" — штраф залежно від завданих збитків.

Зараз ви читаєте новину «Кошеняті відірвали хвоста і підпалили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути