пʼятниця, 24 червня 2011 07:00

Колишня чиновниця Черновецького просить притулку в Британії

Автор: Фото з cайта www.kiyany.obozrevatel.com
  Марина Погібко завжди супроводжувала заступника мера Києва Дениса Басса. Подейкують, була його коханкою
Марина Погібко завжди супроводжувала заступника мера Києва Дениса Басса. Подейкують, була його коханкою

16 червня в Лондоні британські правоохоронці затримали 29-річну Марину Погібко, екс-начальника управління економіки Київської міської державної адміністрації. За поданням слідчих Служби безпеки України її розшукував Інтерпол. Жінка попросила політичного притулку. Мовляв, її переслідують, бо працювала в команді мера Леоніда Черновецького.

— Проти екс-чиновниці розслідується кримінальна справа. Її звинувачують у розтраті 2 мільйонів 464 тисяч гривень комунального підприємства "Київреклама", — кажуть у прес-службі СБУ.

Марина Погібко після закінчення Київського інституту технології і дизайну отримала спеціальність економіста. На роботу в столичний "Правекс-банк" 2004 року її запросив тодішній начальник управління маркетингу установи Денис Басс. Вони й надалі будуть нерозлучні. Басс стає віце-президентом банку — Погібко заступає його на посаді й керує маркетингом "Правексу". Басс стає заступником мера Києва, Погібко очолює управління економіки адміністрації.

— Погибко была в молодой команде Черновецкого под Бассом, первым замом по экономике Черновецкого, — каже народний депутат-"нунсівець" Кирило Куликов, 41 рік. — Впрочем, не только она одна. Меня всегда поражало огромное количество совершенно безмозглых девочек Черновецкого, типа управляющих экономикой или, к примеру "Автодором", в столице.

Депутат розповідає, що 2009 року в парламенті зачитали звіт депутатської тимчасової слідчої комісії щодо злочинної діяльності команди Черновецького.

— 230 депутатів підтримали звіт — і все, — згадує Куликов. — Ні тоді, ні сьогодні не переслідуються ті, хто організував злочинну аферу в столиці. Імітується активна боротьба з корупцією, арештовуються пішаки типу Погібко чи Євлаха. Ті, хто лише виконував злочинні вказівки Черновецького, Довгого, Басса.

Марина Погібко виїхала за кордон одразу ж після зміни влади. 13 квітня слідчі СБУ оголосили її в розшук. Обвинуватили в розтраті коштів "Київреклами".

— Реклама в Києві — одна з найкрупніших злочинних схем команди Черновецького, — каже голова громадської організації "Новий Київ" 40-річний Зорян Шкіряк. — Денис Басс особисто керував фінансовими потоками від реклами в Києві. Хабарі навіть не приховувались. Усі відкати практично заносили до кабінету Басса. Бізнесмени говорили: "Надо поделиться с Дениской". А Дениска брав по-дорослому. Він і зник із країни серед перших екс-чиновників. Де він зараз — нікому не відомо. Його і не думають шукати.

Зараз ви читаєте новину «Колишня чиновниця Черновецького просить притулку в Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути