пʼятниця, 25 січня 2019 00:35

Ключовий свідок у справі харківської ДТП дала показання

Лікар-нарколог Олена Федірко, яка після смертельної ДТП у Харкові оглядала 21-річну Олену Зайцеву, дала покази в суді. Експерта розшукували понад шість місяців. Її свідчення щодо наркотичного стану водійки "Лексуса" називали ключовими у справі.

ДТП сталася на перехресті вул. Сумської та Мечникова 18 жовтня торік. "Лексус" Олени Зайцевої зіткнувся з "Фольксваґеном Туарег" Геннадія Дронова, 49 років. Від удару її авто відкинуло у натовп. Шестеро людей загинули, п'ятеро скалічилися. У сечі Олени виявили опіати (наркотичні речовини, що впливають на центральну нервову систему. — ГПУ). Результати експертизи під час судового засідання оголосив прокурор.

Невдовзі після аварії Олена Федірко звільнилася з наркодиспансера. Виїхала жити за місто. Телебачення і телефонного зв'язку там не було, з її слів.

— Я не переховувалася. Виклику до суду не отримувала, говорить. — Виражених ­ознак наркотичного сп'яніння у Зайцевої не було. Мала забої на тілі. Підозрювали струс головного мозку, черепно-мозкову травму. Під час огляду то плакала, то впадала в ступор — типова поведінка людини у стані стресу.

Експерт підтвердила, після ДТП у Зайцевої були звужені зіниці, нестійка хода. Це наслідок перенесеної травми або стресу, припускає нарколог.

— Опіати могли з'явитися у сечі Зайцевої від ліків. Це не обов'язково мали бути наркотики, — додає Олена Федірко.

— Вы лжете. Ваш дом на необитаемом острове? Ни соседи, никто не мог сообщить, что вас ищут? — обурюються присутні на суді родичі загиблих у ДТП.

"Федірко відмовляється скласти дві обставини разом. Це — нею ж установлені при обстеженні ознаки наркотичного сп'яніння і результати лабораторних досліджень, які виявили опіати", — написала у "Фейсбуку" адвокат потерпілих Лариса Матвєєва.

У суді повторно допитали потерпілих — Оксану Євтєєву, яка втратила в аварії чоловіка і молодшу сестру, та її батька Ігоря Берченка. Запис їхнього попереднього допиту в суді не зберігся.

— Матір Зайцевої через адвоката нам пропонувала гроші в обмін на певні послуги. Думаємо, йшлося про відмову від звинувачень, — каже 28-річна Оксана Євтєєва. — Винуватці аварії не каються. Хочуть лише, щоб усе скоріше закінчилося.

Зараз ви читаєте новину «Ключовий свідок у справі харківської ДТП дала показання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути