вівторок, 24 вересня 2019 07:25

"Киллер дерзко себя вел. Стрелял при свидетелях"

18 вересня близько 8:20 у селищі Якимівка на Запоріжжі застрелили заступника голови місцевої територіальної громади 42-річного Дмитра Кириллова. Чоловік ішов на роботу, коли його розстріляв кілер.

Убивця втік на сріблястому "Део Ланос". Спалене авто разом зі зброєю знайшли біля гаражів — за кілометр від місця злочину.

— Поки що розглядаємо дві версії нападу: комерційна діяльність і особисте життя, — каже 47-річний Сергій Князєв, голова Нацполіції. — Поліцейські знайшли ймовірне авто та зброю кілера. Експерти з'ясовують, скільки було пострілів і який став смертельним для Кириллова.

— Я подбежал, когда собралась толпа возле трупа. Люди говорили, что Кириллов переходил с универмага в помещение поселочного совета. Киллер очень дерзко себя вел. Стрелял при свидетелях — выпустил автоматную очередь сначала издалека. Потом подошел к мужчине. Что-то ему сказал и еще три раза выстрелил в упор, когда тот уже лежал на земле возле ступенек, — розповідає Артем, 28 років. Прізвища просить не вказувати. — Пострілів чути не було, лише глухі хлопки.

Про Дмитра Кириллова відомо, що він із Кирилівки Якимівського району. З 2017 року був депутатом місцевої ОТГ, шість місяців тому його призначили на посаду заступника голови.

Відповідав за діяльність виконавчих органів. З дружиною Альоною виховували дітей Кирила й Катерину. У декларації за минулий рік зазначено, що будинок у Кирилівці, магазин у Запоріжжі, три земельні ділянки, БМВ Х5 належать його дружині.

Місцеві неохоче розповідають про загиблого. Припускають, убивство може бути пов'язане зі справами його батька. Начебто в 1990-х той був місцевим кримінальним авторитетом. Коли в Запоріжжі розпочався перерозподіл сфер впливу, переїхав до Мелітополя й працював директором ринку, мав пару точок. Звідти родина перебралася до Кирилівки. Олександр Кириллов помер кілька років тому. Ймовірно, справа перейшла синові.

18 вересня в Миколаєві на газовій заправці "Фактор" знайшли застреленими трьох її працівників — механіка, оператора й касира. Їм було 33, 51 та 59 років.

— Того ж дня затримали підозрюваного — це 48-річний колега вбитих, — розповідає Іван Вигівський з обласної поліції. — Між чоловіками були напружені відносини. Суть конфлікту з'ясовуємо. Чоловіка затримали вдома. Був п'яний. На заправці знайшли його заяву на звільнення. Раніше вже притягувався до відповідальності за незаконний обіг зброї.

Стрільця звати Микола Захаров. Винаймав квартиру в будинку на вул. Чкалова, 82, у Миколаєві. За словами сусідів, конфліктний і агресивний. Часто ­випивав, погрожу­вав ножем і пістолетом. 20 вересня його арештували на два місяці без права на заставу.

Зараз ви читаєте новину «"Киллер дерзко себя вел. Стрелял при свидетелях"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути